91: Bergen-Celle

 • 14. juli 2019
 • Distanse: 22.8 km
 • Totalt: 1780.9 km
 • Tid: 10:20
 • Været: Overskyet, litt småkaldt, litt regn

Celle er et lett navn å huske. Må innrømme at stedene fær meg hus forbi, eller at jeg ikke husker alle navnene der jeg har vært. Greit å ha stempel boken, hvor jeg samler alle stedene i. Kan ihvertfall brukes for minnet.

Jeg har vandret i 10 timer og 20 minutter i dag. En vakker og lett dag på veien. Jeg har vært skikkelig bortskjemt når det gjelder været. Overskyet, litt småkaldt, pittelittegranne regn. Ikke nok til at bønderne blir fornøyd, men jeg er nå i alle fall det. Føler meg privilegert som kan vandre slik, frivillig. Tenker på flyktningene som må vandre fra sine land og ikke har noen returbillett. Skulle jeg valgt en veldedighetssak, så var det for dem. Men som sagt jeg er sliten av frivillig arbeid, så det blir ikke på denne vandringen. Hører at folk som går eller sykler langt, har innsamlingsaksjonen til forskjellig. Nylig syklet noen venner av oss til Paris for kreftsaken og folk pøser inn penger for saken. En god tanke, men jeg skal minst mulig bort i organisering av saker, det blir best sånn.

Oppgavene står i kø. Vasker vandreklærne hver dag og de tørker over natten. Dusjer to ganger i døgnet, så det er lett å holde seg rein. Prøver å holde roen når jeg ankommer, så jeg får spist, blogget, dusjet etc.

I går startet jeg å gå fra Soltau. Resepsjonisten leste opp det jeg hadde spist og jeg sa at jeg hadde drukket et glass rødvin som de ikke hadde registrert. Ærlighet varer lengst og der er Bernt mitt store forbilde.

Valgte å gå forbi et supermarked i går, for å handle på det andre, før Bergen. Det viste seg at det var bare et varelager for en butikkjede, og hva gjør man da: Jo, man går inn på McDonalds og kjøper 4 vannflasker til 3 euro stykke. Den søppelmaten de serverer der, kan du få nærmest gratis, men vannet skal de ha plenty for. Glad jeg har slept med meg havregrøt, som jeg inntok 1 time før Bergen, for der var det ikke middag å få, men eieren på Hotel Cäfchen spanderte 2 øl på meg fordi jeg skulle gå til Roma. Fikk pratet med noen hyggelige ungdommer om angst kontra redsel. De drev med parkour, som er en utbredt sport i Tyskland. Ja, og ved innmarsjen til Bergen kom det en jente løpende, barbeint, Charlotte het hun. Hun følgte meg barbeint 500 meter og spurte og spurte om turen.

Underlig dag, som ble natt, så ble det denne dagen, hvor jeg startet å vandre kl 09:30. Kjøpte mat på bensinstasjon, siden det er søndag. Vokter meg vel for «junkfooden», men kjøpte en kald svart kjøttkake som var sykt god til lunsj. Inntok havregrøt en time før innmarsj til Celle, men her jeg bor (Heidekönig Hotel Celle) hadde de mat, så det ble en schnitzel med vanlig kartoffel og salat. Godt.

I morgen er det 5. dagen og jeg tror det er lurt med en hviledag etter det, selv om Braunschweig (Brunswick) er nært så skal jeg ikke presse meg. I Braunschweig skal jeg forsøke teltet igjen. Det er en kul camping plass med utebasseng der, som jeg har sett meg ut før turen startet.

Takker spesielt Aage og Aasne for kommentering og for følge. Hadde jeg hatt en venn som vandret slik ville jeg vært like ivrig. Dere er jo pilgrimmer selv og jobber i pilgrimsgården, er rause og tar i mot mennesker som vandrer langt og er våre turvenner, så det er fint å få noen ord fra dere. Ikke like lett å finne tid til å svare, og skal kanskje derfor være fornøyd med oppslutningen i kommentarfeltet på bloggen. Grete og Randi har også vært litt på. Takknemlig for det. Henny og Tone er på av og til. Blogg er et utakknemlig forum. Letter med face. Der reagerer folk til dels, men det har ikke samme verdi. Bloggen står seg for evig.

Innsik: Beholde roen også ved ankomst

Reklame

6 kommentarer om “91: Bergen-Celle

 1. Grete E. Henriksen

  Imponerende over utholdenheten din
  Etter ca 10 timers vandreturer flere dager på rad som du gjør, Betty👍 Det er sikkert lurt med en hviledag igjen, 😊Braunscweig er en fin by. Jeg/vi var der for 2 år siden Bodde på hotell i nærheten av Sommerbad Burgerpark. Vi gikk en fin tur langs en kanal.
  Mulig det er der campingen du tenker på ligger. Ønsker deg en fin vandring videre mot Braunscweig. 🚶😎💐♥

  Likt av 1 person

 2. Jeg leser hver dag og heier på deg! Selv om jeg ikke så ofte kommenterer, følger jeg med deg og er fascinert over prosjektet ditt. Og ofte finner jeg kloke ord fra deg, blant annet om å ta ansvar for seg selv. Og jeg lurer på hvor mange skritt det blir totalt på turen? Ikke til å tenke på!

  Liker

 3. Aage

  Jeg sitter her og ser på det bilde av deg selv som du la ut den 13, og måtte straks finne frem det bilde jeg tok av deg og Aasne på Bjørkhylla den 2. september 2017. For en forandring! Du er ikke til å kjenne igjen, hadde det ikke vært for det samme gode smilet. Det lar seg heldig vis ikke forandre.

  God tur videre

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s