180: Giovi-Arezzo

  • 27. oktober 2019
  • Distanse: 10.5 km
  • Tid brukt: 3:14
  • Totalt: 3640.5 km
  • Innkvartering: Hotel l’Aretino

Fra her jeg sitter i Arezzo skal det være 30 mil til Roma. En spennende by, kan det virke som, så jeg tar en hviledag i morgen. Selv om etappene har vært delvis korte, er jeg pittelitt sliten og klærne må vaskes åkkesom.

En varm dag, en spaserturdag, en sånn dag på en søndag. En av de tre siste i Italia i 2019, hvis alt går som det skal.

Nå er hotellprisene ned i 500 kroner og da går det an å spise seg en ordentlig middag. Savner selskap på restaurant, men jeg har jo tastaturet. Det funker i grunnen.

Kunne ønske jeg kunne kjøpt meg noe, men jeg har alt og sekken er bra som den er. En fyr prøvde og løfte den og latet som han ikke fikk det til og mente at den var 20 kilo, det tror jeg altså ikke, men 15 kilo iallefall. Jeg er unektelig sterk og så koser jeg meg med å ha nok vann og gode lunsjer på veien.

Skrubb, kremer, ordentlig fotpleie, hudpleie, pysj, søvnapnemaskinen, broderi etc, alt som gjør denne reisen levelig er med, unntatt familien, som jeg savner grusomt. Heldigvis kommer deler av den til Roma. Det skal bli kjekt.

Arezzo er en veldig gammel by. Den var en av de tolv byene i den Etruskiske Føderasjon og hadde handelsforbindelser så langt som til Portugal, Skandinavia og India så tidlig som år 500 f.kr. Jeg gikk en av de gamle handlesrutene sør i Tyskland i september. Byen ble erobret av romerne i år 311 f.kr.

I Arezzo bor det ca 100 000 folk og det yrer i gatene. Merkebutikkene florerer og katedralen var kjempesvær og varm, faktisk. 1000 vis av levende lys gjør jobben. Nydelig orgelmusikk satt kronen på dagen.

Barn surrer ute seint om kveldene her, så er det jo varmere også. I Norge sitter vel alle foran TVen og venter på våren. Det tar jo sin tid, så kanskje smartere å kjøpe seg gode klær og komme seg ut, til tross for holke og mørke?

Vi har leid oss hus sørpå for vinteren, så jeg skal bare hjem og skifte til koffert. Så vinteren fortoner seg ikke så kald for oss, eller det vet man jo aldri, med denne klimaendringene kan det være overvarmt eller kaldt overalt.

Innsikt: en sånn dag på en søndag er bra

Reklame

4 kommentarer om “180: Giovi-Arezzo

  1. Tilbaketråkk: 182: Rigutino – Cortona – Eg e' på vandring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s