Dag 6: Søndagstur

P2060659
 • Dag 6: yoga + Ski
 • Dato: 2022-02-06
 • Yoga: 20:00 min (tilsvarer 1  km)
 • Ski: 11,09 km,
 • Steg: 12586
 • Totalt i dag: 12.09 km
 • Totalt: 129.96 km

En rolig skitur med opplettsvær. Litt trøtt i kroppen, tilnærmet lik fatigue følelse, så jeg gikk sakte og da ordner det seg etterhvert. 

I går gav jeg 7 km uttelling for stegene jeg gikk, de har jeg trekt tilbake, for jeg har ikke registrert uttelling for steg de andre dagene. Så i går fikk jeg bare 1 km pga yogaen. 

Regnestykket blir for komplisert hvis jeg skal regne om steg til km så de dagene jeg ikke registrerer på klokken det jeg går, som i dag og i går, blir det ikke noen kilometer uttelling på det. Sykling gir null uttelling på steg, men skitur kan slå inn på steg noen ganger og i dag var en god dag for det, så mesteparten av mine 10 000 steg i dag er fra skituren. 

Det gir en god følelse å passere 10 000 steg om dagen og det må jeg bare gjøre resten av livet, hvis jeg ønsker å være under 100 kilo. Sånn er det med den saken. No free rides in life. 

Jeg skjønner at mange ikke går 10 000 steg om dagen fordi de simpelthen ikke beveger seg mer enn til bilen og tilbake, og det kan gå bra veldig lenge, men det er lite «å gå på» hvis noe skulle hende i livet, hvor du trenger styrke. 

Fordi en liten kursendring kan gi en stor bom i forhold til kursretning i livet, samtidig så en liten god kursendring kan gi uttelling smått om senn. Det at jeg har utført yoga hver dag (noen unntak) siden 1986 hjelper meg å knytte skolissene mine når og hvis jeg blir 80 år. 

Alt har en sammensatt effekt og det koster litt å utføre aktiviteter som man har motstand på. Aksjon i stedet for å holde seg til gammel innvendig størknet sutring. 

Så når jeg lurer på hvorfor akkurat jeg ikke er syltynn, ikke synger som en gudinne, ikke er populær, ikke har noen suksess på Spotify, ikke fixet arbeidslivet etter kreften etc, skjønner jeg at det bare er «the pity little me» som opererer og forsmediger det livet jeg faktisk lever og er fornøyd med. Ihvertfall er jeg fornøyd med min egen innsats og det er dyrebar og kjært. Den aller verste fienden er ens eget ønske om at det skulle vært noe mere og bedre, for det som gir størst tilgang til seg selv er å være i det som er. 

Innsikt: Å være fornøyd med egen innsats er mest verd. 

IMG_20220206_175941
Entercote-pasta med grønnsaker og mangosalat.
Dag6
Reklame

2 kommentarer om “Dag 6: Søndagstur

 1. Aasne GRAM

  Hei Betty! Det viktigste er at du er i gang og opplever det meningsfylt og nyttig for deg selv, det er du som skal leve livet ditt, for deg selv og for resten av de du er glad i, hva andre mener om det er uvesentlig. Så fortsett med det!
  Så vidt jeg husker, når det gjelder sykling kontra gange på Pilegrimsleden, så må du enten ha gått de 100 siste km eller ha syklet 200 km for å få Olavsbrevet!
  Det betyr vel at det er dobbelt så effektivt å gå som å sykle, eller hva?
  «Tur frem som du stevner» du Betty og gjør det du selv føler er best!❣️

  Likt av 1 person

  1. Hei Aasne.
   På elsykkel, som jeg har, skulle kravet for Olavsbrev vært 30 mil. Elsykkel spiser kilometre, det er en veldig enkel sak å oppnå mange. Anstrengelsen er mere været og påkledningen, som kan variere med 4 årstider innen for noen timer. Men alt kan bli en vane 🙂

   Tror ikke jeg bryr meg så veldig om hva andre måtte mene. Hadde vel neppe skrevet alt dette, om jeg så gjorde. Hadde jo vært artig om folk skrev at de kjente seg igjen og delte egen aktivitet, men pytt sånn. Jeg har bruker på Strava, der ser jeg andre aktive, som inspirerer, akkurat slik du og Aage gjør. Dere inspirerer med deres levesett og ansvaret dere tar for egen helse.

   B.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s