«Nyte Reisen Mer» er en sang om resten av livet.

Cover400x400Teksten til «Nyte Reisen Mer» finner du her, og du kan f.eks. høre den her

Nyte Reisen Mer var den siste sangen Frode og jeg skrev sammen til denne platen, og jeg blir alltid glad av å synge den. Musikk har alltid bidratt og støttet meg, gjort rare følelser tilgjengelig, men sjeldent har jeg blitt ordentlig glad av musikk, men i det siste har det skjedd. Jeg kan ofte ha ledd etter at en sang er ferdig fordi det er morsomt å få til et noe nytt, men Nyte Reisen Mer bidrar til ektefølt glede.

Første verset forklarer at jeg ofte forstrekker meg før jeg får til å stoppe opp og gjøre det som er best for meg. Har en masse års trening i å gjøre alt mulig for andre. Det er ganske vanskelig å velge en ny vei og forandre på atferden og prioritere meg selv, men når nok er nok, så blir man villig til å sette foten ned. Vi lytter ikke når kroppen hvisker til oss, men venter til den skriker og da blir jobben kjempestor, fordi det også følger med masse følelser på at man har gitt faen i seg selv. Undertegnede har brukt mye tid på å syte og sitte fast i lidelsen, (smerte er uunngåelig, men lidelsen er valgfri), fordi smertekroppen har villet holde fast i det gamle, fordi egoet ikke har villet bryte med tradisjonen, med det innøvde, med det tillærte, det automatiserte. Men når kroppen min hadde hylt enn stund og kroppsvekten ble tresifret, tok jeg noen steg ut i det ukjente. Der komfortsonen slutter, starter livet. Jeg gikk ut i det store svarte hullet og gav meg totalt hen til prosessen og til noe nytt. Uten beskyttelse.

Andre verset handler om ego’et og dets behov for å være noe mer enn det som er, noe større, noe mer populært, mer karismatisk, mer suksessfull. Jeg har latt dette egoet ødelegge mye for opplevelsen av musikk. Forventningene har vært at noen skulle komme og hjelpe meg med booking og management, så musikken ble spredd utover. Denne forventningen har gjort meg ulykkelig, og jeg har det mye bedre i mitt eget forhold til musikk, når jeg ikke tror at det må bli større enn det det er, at det er å skape som er den virkelige suksessen. Når man ønsker seg noe urealistisk så er det som om det aldri blir bra nok, som om guleroten sitter fast på ryggen og en går i ring for å nå den.

Vers 3 holdt jeg på å kutte ut, men det er viktig å få sagt NEI til flere verv og særlig gratis arbeid. Det får holde med et par tre i året. Når strikken er tøyd for langt, så kjennes livet ganske trangt ut og det er det ikke verd. Det er nødvendig å finne fred med seg selv og oppleve at det man gjør er godt nok. Viktigst er å si ja til seg selv.

Vers 4 handler om å danse etter andres pipe, eller la det være, om å like det de andre liker eller gi faen i hva de synes og gå for det som en selv tror på. Tørre å ta steget ut. Det ligger noen usagte normer om å følge og beundre de sterkestes parti, der makten rår, men jeg driter i de. For jeg skal nyte reisen min mer !!!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s