33: Lillehammer-Brøttum

 • 1. mai 2019
 • Tid brukt: 06:56
 • Distanse: 16.0 km
 • Totalt: 635.6 km
 • Vær: overskyet, vind, litt sol, litt kaldt. 
 • Regnskap:
  • Gårsdagens saldo: 384
  • Budsjett: 500 kr.
  • Utgifter: Losji 200 kr
  • Saldo: 684 kr

Min venninne Benedicte, som tok selvdrap, 56 år gammel, i 2012, var alltid brun. Hun solte seg når sjansen bød seg. Ute, solarium, whatever. Jeg hater å sole meg, men jeg tror at jeg kommer til å endre ansiktsfarge ganske fort. Kjører på med solfaktor 50, men utelivet kan du ikke kamuflere på noe vis.

Nå bor jeg inne. Var motivert for telt, men da jeg kom til campingen viste det seg at jeg var eneste gjest. Ingen i resepsjonen heller, kun en fyr på mobil, som kom kjørende etterhvert. Måtte ta meg sammen,… Igjen. Spurte om prisen på hytte kontra telt. 150 kr kontra 200. Det ble hytte, særlig siden det blåste og er meldt 1 grad i natt. Rart, for jeg var så innstilt på teltet. Lot være å gå innom Brøttum sentrum (421 innbyggere) for å være disiplinert og ha fokus på telt-oppsett, dusj og klesvask. Nye rutiner krever energi. Men her sitter jeg og taster i en varm hytte på en campingplass som har sett sine beste dager. Gamle E6 og null gjester bærer det preg av. Eieren sa det var konsert i kirken, som lå like overfor, så jeg nådde en solidaritetskonsert i Brøttum kirke. Det morsomme er at der er Siri Sørum prest og hun var KFUK lederen min da jeg var bare barnet.

Konserten var fin, men jeg måtte gå halvveis fordi jeg frøs vettet av meg. Fikk vasket svetten av og laget Real TURMAT og snakket med Bernt. Da ordnet alt seg.

Nei, livet byr på mye rart når en våger å gå utenfor stuedøren kl 18:00, særlig hvis livet har buttet i mot og man lager en edruelig plan.

I morgen skal jeg gå forbi det Alf Prøysen sang om og som Bernt minnet meg på:

… nå legg vi øss og drømme, ser potittgraset bløme
som lilla orkide’r æille Brøttumsbakka ned!

Jeg er på Brøttum og har vært på konsert med Brøttum Brass, det visste jeg ikke i går, livet er mangfoldig og vakkert. Jeg har knapt nok vært på konserter siste året, tåler ikke «greiene», i kveld tålte jeg en halv kveld.

I morgen skal jeg til Moelv, 4315 innbyggere. På tide med en butikktur. Vi får se hva som skjer.

Takket være coopen på Grillstad så har jeg frokost og lunsj i morgen. Det går i havregrøt og Muslibarene og Real Turmat. Lurer på når jeg skal bli lei

Innsikt: artig med alle hendelsene som bare plutselig skjer.

Olavskilden i Brøttum:https://pilegrimsleden.no/no/map/poi/olavskilde
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s