64: Kollemorten-Skovdal Kro (Jelling)

 • 10. juni 2019
 • Distanse: 18.8 km
 • Totalt: 1228.6 km
 • Vær: overskyet, varmt.
 • Økonomi:
  • Saldo fra i går: -418
  • Dagens: 500
  • Lunsj: 100
  • Resten påspandert
  • Ny saldo: -18

Etter lunsjtider «gønnet» jeg på for å få mest mulig ut av dagen i andre enden. Bernt spanderte en overnatting på Skovdal Kro og her sitter jeg med håndkle rundt meg og taster for harde livet. En bøtte med turklær til vask, en vask full av ull og silkeposen. Gikk rett i dusjen med alle klærne på. Var nok den beste dusjen i år. Det er hele tiden litt travelt å komme frem. Mye som skal ordnes, men jeg skal ikke klage. Ble ikke noe teltliv i dag likevel, så jeg sleper det med meg videre. Hadde vært en oppgave til å satt det opp og fyrt opp vann etc.

Jeg grein meg ikke til det, nei. Jeg var innstilt på å kjøre camping, men jeg kan jo alltids dø for litt luksus. Skal snart bort å spise. Første ordentlige middag på en og en halv uke og for ikke å snakke om å sove under en dyne, to uker siden.

Føler meg dødsens priviligert!

Sov ganske godt i Kollemorten, fant kjøkkenet om morgenen, lå bortenfor liksom, og der var det vaskeutstyr, så jeg rundvasket hytten før jeg dro. Neste personen som skal sove der, vil finne plassen mere innbydende enn jeg gjorde.

Har det veldig godt her jeg går og her jeg er. Tenkte å skrive en post om egoets uendelige krav, regler og hvordan man kan få roet ned det dyret, men det konkurrerer med å henge opp klær. Skal nok få skrevet det av meg seinere. Har også lyst til å skrive om hvordan jeg ser at folk fra Syria bygger opp tettsteder i DK, de åpner butikker, de arbeider hardt, de får bygda til å leve igjen. Vi trenger de. Det er ikke de som trenger oss, in the end. Både DK og Norge har for lite folk egentlig. Nei, se her nå er jeg i gang. Nå skal jeg skylle klær. Unner alle å ha det som jeg har det: Godt!

Innsikt: vi har det uendelig godt vi som har alt (og da tenker jeg på mat, strøm, vaskemaskin, butikk i nærhet, sykehus etc.)

Gravhaugen til Grom den Gamle i Jelling, far til Harald Blåtann som hadde Jelling som hovedsete 958-987. Harald Blåtann var også en periode konge over Norge. Bluetooth-kommunikasjon er oppkalt etter Harald Blåtann.
Reklame

2 kommentarer om “64: Kollemorten-Skovdal Kro (Jelling)

 1. Aage

  Hei Betty!

  Lenge siden jeg har kommentert nå, men jeg følger deg og fryder meg over å se hvor godt det ser ut til å gå. Det er fine dagsetapper du har. Stort lenger trenger du ikke å gå hvis du ikke. Rundt. 20 km er en fin distanse, og du blir ikke så alt for sliten. Det at du koser deg med maten er jo veldig viktig, for den bør jo være en like god venn som veien. «Veien viser deg hvor du skal gå, men maten hjelper deg til å klare å komme deg dit.»

  Så er det fint å se hvordan skrivingen din har forandret seg. Jeg formelig ser hvordan du smiler og har det godt. Du og veien er nok blitt gode venner virker det som, og slik må det være. Det gjør vandringen mye lettere, og du kommer på en måte raskere frem. Litt har det vel å si at det er blitt en annen årstid også. Den fine sommeren vinker der framme, men husk at solen kan være like ille som styggværet.

  Tyskland nærmer seg med raske skritt, og det gleder du deg nok til, for da er dere to igjen for en stund, og hva er vel bedre enn å gå to som har det godt sammen. To til å finne frem er jo også en fordel når det kanskje blir litt vanskeligere enn i Danmark. Håper turen videre gjennom Danmark fortsatt går fint.

  Søndag reiser Aasne til irland for en liten uke, og da drar jeg til Stiklestad for å gå til Trondheim. Har kjøpt meg hengekøye og skal ligge ute. Håper å gjøre hele turen på 4 dager. Da sover jeg når her er sliten, og går hele tiden når jeg er våken. Gleder meg til å komme ut på veien igjen
  .

  Likt av 1 person

 2. Kjempe tusen takk for kommentar. Savnet å høre fra dere. Er skikkelig trøtt i kveld, ble lang tur i dag og lang tur i morgen. Du er jaggu en barsking som sover i hengekøye. God tur til begge to. Xxx

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s