72: Immervad-Rødekro

Immervad Herberge
 • 19. juni 5019
 • Distanse: 14.2 km
 • Totalt: 1369.5 km
 • Vær: sol, uhyggelig varmt, litt vind

Våknet av at tannlegen og legen (som de var) beveget seg så stille de kunne. De var i gang kl 06:30. Trodde at jeg var i støtet, men disse gutta de er i form. Tannlegen var 79 år gammel. Holder seg i form. Hyggelige folk. Legen sa til meg da han dro: «Håper du finner det du søker, og kanskje endrer det du søker seg underveis». Han hadde syklet fra Fredrikshavn og hit på 3 dager. Jeg har brukt snart 5 uker på å gå. Greie filosofiske ord, som jeg sluker.

I går da vi pratet litt, kom vi inn på at deres koner ikke var med. Begge to lo godt og sa at konene ville ikke være med på dette, de ville ha mere luksus. Det var da jeg ramlet litt av samtalen, fordi jeg var jo der med de. Jeg elsker jo luksus jeg og. Men hvis man får luksus hver dag, hva er da luksus nok til slutt? Hvis du sover med dyne og putetrekk hver dag, hva kan toppe det? Hvis du alltid kan vaske dine klær i maskin, hvis du alltid får servert det du liker best, hva blir luksus da? Jeg tror at vi må lære oss å leve litt primitivt av og til for å kunne sette pris på det vi har. Vi som har alt, har det ikke så sinnsykt bra for det. Kanskje er det slik at jo lettere alt er, jo mere sliter folk med å finne fred med seg selv? Folk som har luksus hele tiden, har de det gøy? Kjenner de forskjellen? Blir det ikke en vane «å ha alt? «, kan det ikke ganske enkelt bli litt flatt?

Milen jeg gikk i dag var lang. Ser et mønster her. Når jeg vet at jeg skal lande, blir siste etappen lang og rar.

Inntok kroen (som i Rødekro naturlig nok heter Røde-Kro. Faktum er at byen har fått navn etter kroen som ble etablert i 1649) og fikk vasket opp klær og handlet mat.

Bernt er kommet og jeg har pakket ut masse saker. Muslibarer, Real TURMAT, Havregrøten, hudpleie, og nye vandresko. Gleder meg til å gå 2000 nye kilometer med de nye skoene.

Bernt er kommet. Livet er vakkert!

Tar en hviledag!

Innsikt: luksus er å kjenne en forskjell

Reklame

2 kommentarer om “72: Immervad-Rødekro

 1. Wenche

  Hei Betty 🙂
  Artig å se en videoblogg igjen. Morsomt når du vil vise landskapet og fører kamera rundt og vi fortsatt bare ser deg i bildet 😀

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s