79: Ahlefeld-Rendsburg

 • 27. juni 2019
 • Disanse: 16.7 km
 • Totalt: 1510.3 km
 • Vær: overskyet, kaldt og varmt

Da jeg våknet i teltet, etter en litt urolig natt, men okei, visste jeg at det lå hvile i vente. Nå er vi installert på et «Twin Peaks»-hotell i Rendsburg drevet av folk fra Syria, utrolig kjekt. Mens jeg har vandret har jeg sett at Syrere over hele Danmark redder landsbyene. De åpner butikker, pizzeriaer, frisører. Blir leger etc. Folk som bor på landet sier at stedene hadde dødd ut, uten dem. De er villige til å gjøre håndtverksarbeide og gjøre det som trengs for at et sted skal leve.

Så noe inni meg hater konservative folk som ler av mine naivistiske tanker om at verden er fri for alle. Vi må dele på godene. Det nytter ikke at noen har mye og andre blir avspist, med lite. Hvis alle på jorden skal ha en vaskemaskin, må noen i Norge gi fra seg en av to biler. Intelligente mennesker forstår ikke dette regnestykke. Utrolig nok.

«La tyskerne klare seg selv, vi har nok ren energi i Norge», er en annen vri på kort tankegang og det er liksom oppegående folk som sier sånt. Intelligens er ikke alltid forbundet med klokskap.

En kort tur gjennom kollonihager i dag. Spennende. Vakkert. Nydelige hager og små hus.

Det rare er at når et gode nærmer seg blir kroppen kjempetrøtt. Men nå er jeg installert. Må opp tidlig i morgen og forsøke å hente inn powerbanken, som vi har fått sendt til et postkontor som er nedlagt, men kanskje ordner det seg, hvis jeg får kontakt med noen på «fabrikken».

Innsikt: Norge og Danmark skulle åpnet opp grensene som store låvedører og sluppet inn mennesker fra Syria etc, vi trenger de… Alle sammen.

Reklame

3 kommentarer om “79: Ahlefeld-Rendsburg

 1. Aage

  Hei Betty!

  Nå er jeg med deg igjen etter en lenger pause (jeg har fulgt deg hele tiden) og synes det er herlig å følge med på hvordan du synes å forandre deg.

  Det er flere som er ut å går.Traff en Ukrainer på min vandring fra Stilkestad til Trondhjem, (nøyaktig 4 døgn på turen fram til Hasselbakvegen 5). Han var på veg fra Oslo til Nordkapp til fots, og hadde akkurat fått besøk av sin kjære som skulle gå noen dager med ham. Virket som de hadde det fint, men du vet jo hvordan det føles, du som denne uken har vært i samme situasjon.

  Du sammenligner deg med sykelister, og det kan du gjerne gjøre, uten å tenke på egoet ditt. 5 uker med 15 kg på ryggen inngir mye mere respekt enn 5 dager trillende med 15 gir til hjelp. Det er andre som må være forsiktig med å sammenligne seg med deg. Hadde de gjort det, så hadde de sikkert forstått hvor heldige de er som kan ta teknikken til hjelp.

  Jeg elsker bildene du legger ut på bloggen den. De gir minner om egne vandringer, og det er gode minner, minner som gjør at jeg ønsker meg tilbake på vegen igjen og føle stillheten som s vi omgis av, straks vi kommer bort fra motorisert ferdsel. For Oss blir det nok etter hvert færre vandringer. 75 år på kroppen setter sine spor, men vi får ta det som det kommer Å gå i Trøndelag er også godt.

  Hvil godt ut nå i Redensburg,. Det har du fortjent etter å ha passert 1500 km, og stadig: God tur videre.

  Likt av 1 person

  1. Å bevege seg der man bor og ha sansene åpne gjør at to turer aldri blir make. Ha det fint i vakre Trøndelag og. Solen kommer snart.

   There is in fact a sort of harmony discoverable between the capabilities of the landscape within a circle of ten miles’ radius, or the limits of an afternoon walk, and the threescore years and ten of human life. It Will never become quite familier to you.

   Henry Thoreau

   Liker

 2. There is in fact a sort of harmony discoverable between the capabilities of the landscape within a circle of ten miles’ radius, or the limits of an afternoon walk, and the threescore years and ten of human life.

  Henry Thoreau

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s