102: Hasselfelde-Neustadt/Harz

Våknet kl 06:00 og var startklar 08:30. Inne i en god periode nå. Du snakker om solen, den var ikke så steikandes varm i dag, luktet liksom ikke svidd. Masse godt underlag på små og store stier og faktisk villskog.

Har ikke sett et menneske i hele dag. Se på kartet! Jeg er i Harz, det er fjell i Tyskland. Det er ferietid. Går de ikke turer her? Har ikke sett et eneste dyr, bare en hund som bjeffe bak et gjerde, ikke et villsvin, ikke en mygg en gang. 2-3 sommerfugler det er alt. Litt spooky i grunnen.

Det var mye fint å se i dag og det endte med et slott en km før hotellet. Det kjøpte jeg en irriterende dyr cola og en øl. Skulle egentlig spise havregrøt nærmt mål, men får spare de 3 siste til i morgen, da er det søndag og alt er stengt. Faktisk har de ikke vanlig matbutikk i denne byen, uansett.

Må forsvare min forgjenger som har gått samme strekket som meg. Hun gikk seg vill og fikk en ekstra mil. Det nytter ikke å gå på merking her. Merkingen er elendig. Her må du enten ha en kartapp med GPS eller 5 kilo papirkart. Riktig nok er jeg god på å bære, men det er helt uaktuelt å slepe på gamle kart. Istedefor sleper jeg i dag på 5 og 1/2 liter vann. Verten i Hasselfelde mente at jeg hadde 30 kilo på ryggen, da han løftet den høflig opp for meg. Det er ikke sant. Kanskje noe over 20 i dag, siden termosen også var full av vann og bra med mat. Vertinnen forsøkte å løfte sekken og hun fikk ikke rikket den av flekken. Hun forsøkte to ganger. Folk virker ikke så sterke for tiden. Jeg har trent styrke 3 ganger i uken, så lenge jeg kan huske, ihvertfall all min tid i Trøndelag. Payback is here.

Disse pilgrimsbyråkratene skulle ansatt noen punkere til å merke løypene. Ingen som er bedre på å sette ting på plass enn punktere. Han Thomas, som var pilegrimspresident sa at staten ikke ville ha så mye merking oppe. Her snakker vi om å få tilgivelse i stedet for tillatelse. Vil de ha folk på tur, må det skje noe med merkingen.

Det er lørdag og det er helgene jeg savner hjemme. Jeg savner absolutt ikke min hverdag i Trondheim. Langt der i fra. Selv om jeg hadde gode rutiner, som f. eks å gå tur hver morgen rundt kl 06:00, så kjører jevnaldrende kvinner og menn på jobb, mens jeg subber i nærområdet og prøver å finne innhold for dagen, som stort sett hat vært (det siste året) å gå på Impulse og treffe mine pensjonistvenner, handle og lage middag og vente på at Bernt skulle komme hjem. Utrolig innholdsløst. Høydepunktet var Quiz på tirsdager. Nei, takke meg til vandringen, nå har jeg innhold i min hverdag, men dette varer ikke evig. Synes det går fort nok allerede. Men formøkningen skaper noen nye gode visjoner og kanskje får jeg til å skape meg et liv etter dette også.

Jeg nekter å spise aleine i restaurant i dag, selv om det er aldri så billig. Jenten som styrer her i kveld, kokte vann til termosen min, så jeg skal prøve en av de første Tysketørrmatene jeg har slept på. Vedder på at det blir kjempebra. Tror at vi fra steinalderen slaktet et dyr og spiste i fellesskap. Søtsaker spiser vi aleine. Antagelig fordi vi har sanket bær stort sett aleine, men nå tror jeg at jeg gjentar meg selv. Har skrevet dette før.

GPS’n funker som bare det. Avhengig av at strøm er i orden etc., men det bare er i orden.

Er kommet til et skikkelig «Twin Peaks»-hotell igjen. Dette må være nr 7. Og her har de han hotelleieren ansatt også. Spør om alt to ganger. Det knirker i trappene og lukter gammelt. Hun i resepsjonen er blond, veldig blond, men det hjelper at hun er hyggelig.

Innsikt: løypene må være i orden

Reklame

8 kommentarer om “102: Hasselfelde-Neustadt/Harz

 1. Wenche Nilsen

  Hei Betty 🙋‍♀️ Har du gått en 9timers i dag? Du er helt rå 😍 Så mange flotte opplevelser du lar oss følge. Nydelige bilder, god innsikt og livshistorie 😍 Spennende å følge deg 🙏 God tur videre 🚶‍♀️ Turklem fra Wenche

  Likt av 1 person

 2. Takk Wenche.
  Sovet i 10 timer. Skal gå bare 1 mil idag. Overnattingstedene må styre lengdene tildels. Håper du har det bra. Jeg har svelget bort all India medisinen 😄

  Liker

  1. Wenche

   Jeg legger merke til at du føler deg i bedre og bedre form 🙂 Det er hyggelig å lese. Kanskje formen holder seg selv om du har svelget bort all Indiamedisinen 🙂 Jeg fikk ikke ned alle tablettene. De ble for store og vanskelig å svelge – og ikke minst fæle på smak. Mala fikk overta de så håper hun har hatt nytte av de. Jeg har det fortsatt bra :O Helt utrolig følelse fortsatt. Jobber fullt og har i tillegg søkt meg inn på et samlingsbasert studie i høst. Gleder meg 🙂

   Likt av 1 person

 3. Eli K.Nøttestad

  Hei på deg Betty

  Du gjør stadig nye erfaringer mens bena og hodet går.
  Som sagt interessant å følge dine refleksjoner.
  Forstår dette med at det er de felles hyggelige helgerutinene du savner , ikke hverdagen som hver dag skal fylles med ( meningsfullt) innhold.

  I kveld kl.21.00 kommer pilegrimsvandrerne fra ulike utgangspunkt inn til Nidarosdomen.Det er visstnok en sterk og fin opplevelse å være vitne til.
  Tenk at du er en del av en mangehundreårig tradisjon her i landet, hvor folk av ulike grunner har begitt seg avgårde ..med sine lengsler og ulike liv til Nidarosdomen.
  Nå er det Olavsfestdager som du skjønner og jeg skal få med meg mye av tilbudene.

  Du skal til Roma!!! Tenk det, og frem kommer du,jeg er kjempeimponert og litt rørt når jeg tenker på din ensomme vandring…som er selvvalgt.
  Varme tanker fra
  Eli

  Likt av 1 person

  1. Hyggelig med kommentar selv om svar tar lang tid og noen ganger uteblir.

   Kos deg med Olavsfestdagene.

   Synes ikke at vandringen er ensom, men jeg kan godt missforstå deg rett 😊jeg går aleine og møter ingen. Skjønt i går møtte jeg en hyggelig Italiener på 63 år som sykler til Nordkapp.

   Blir det sjarmøretappe da?

   Liker

 4. Aage

  Naturen er fantastisk, spesielt når man kan ha den for seg selv. Bare gå der å suge inn inntrykkene. Gå på et godt underlag slik at bena kan trives, gå å la tiden fly. Det er den beste måten å vandre på. Slippe bort fra mas og asfalt som jo kan være en plage både for sjelen og bena.

  Slik du fremstiller vandringen din virker det som om du har en riktig god flyt. Tungt selvfølgelig, men det synes som om du takler det godt. Livet dit begynner å få et helt annet innhold. Jeg lurer stadig på hvordan dette kommer til å forandre deg, hvordan det kommer til å gå videre når denne vandringen en dag er over. Jeg har ingen råd, bare at det nye Deg må du bygge videre på det du nå får.

  Form økningen din må være formidabel, og det er kanskje det viktigste med hele vandringen din, for den vil du ikke greie å sløse bort uten at du selv går inn for det. Når en god fysisk form ligger i bunnen på alt du gjør, vil ingen ting kunne stoppe deg. Og en annen til: På slutten av vandringen ligger det en bonus og venter på deg, men den skal du ikke tenke på under vandringen.

  Nå er det en uke med vakt både i pilegrimsmottaket og pilegrimsboden på markedet. vi får stille opp når det passer og informere om pilegrimsvandring rundt om langs de forskjellige ledene mens du konsentrerer deg om vandringen din.

  God tur videre

  Likt av 1 person

 5. Hyggelig med kommentar. Du skulle vurdere å lage blogg selv. Du skriver så bra og vandrer så mye. Har du sett Bernt sin blogg? La deg inspirere. Du vil ha glede av det.

  Ja det skjer mye underveis på det indre planet.

  Ta i mot pilgrimmene. Det er tiden for det.

  Hils.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s