106: Allmenhausen – Bad Langensalza

Kleinbahnpension. Her kan man overnatte i jernbanevogn, men det var fullbooket i lang tid framover.

Våknet kl 06:00 på alarm. Sjuende gådagen og slitenheten merkes. Selvsagt er det en dag for mye, men hva skal man gjøre? Ta pause på landet eller i en by?

Første 6 km var litt å leke med livet. Gikk på en trafikkert hovedvei, god kant, men ikke egnet. Resten av turen var kurant.

Når trøttheten melder seg synker tankene også. På lavmål nivå kan man si. Siden jeg har prøvd cellegift, så sammenligner jeg det gjerne med det. Når kroppen er helt på bånn, uten hvite blodlegemer omtrent, så kjentes hvert gamle arr. Gamle stedet som har gjort vondt langt tilbake kom fram. Til og med kjeve og nese. Alt ble tydeligere. Sånn føles det når jeg er utmattet av å vandre. Kroppen blir 100 år og tankene det samme. Hjalp ikke at opp på en rett slette på 5 km begynte det å regne og blåse. Tankene tror at man aldri kommer fram og så er det bare noen kilometer igjen.

Da det var 2 km igjen, satt jeg meg på en benk. Laget kaffe, spiste rester. Koste meg. Visste at i dag skal jeg sove 2 netter på samme stedet.

Bor på et litt bedre hotell (takk Bernt) enn de siste dagers pensjonater. Byen Bad Langensalza har eksistert i alle fall siden år 932, altså eldre enn Trondheim. Oprinnelig het den Salzaha, skiftet til Langensalza på 1500-tallet og til Bad Langensalza i 1956. Og med «Bad» i navnet, har den selvfølgelig er kurbad: Friedriken Therme.

Teltet fikk ikke luftet seg denne 7-dagersen, men kanskje i neste? Den som lever får se.

Innsikt: Når nok er nok, er nok nok, og da er det deilig med en pause.

Reklame

2 kommentarer om “106: Allmenhausen – Bad Langensalza

 1. Aasne

  Hei Betty!
  Nyt fridagen i fulle drag og stell godt med din slitne kropp, det gjør også godt for sjelen! Spis god mat, håper du finner et vaskeri så du slipper å håndvaske klær. Håper du kan gå en litt kortere etappe etterpå så ikke kvelden blir så kort. Jeg vet jo at etapper avhenger av ting man ikke alltid har kontroll på. Ta deg et langt bad i morgen så musklene får hvile❤️
  Takk for fine bilder, tekst og tanker, og stor klem herfra 🍀❤️🍀

  Likt av 1 person

  1. Det ble håndvask, Aasne, men slik har jo kvinner (særlig) holdt på i tusener av år. Går fint når man har tid til hele prosessen. God hviledag ble det, men veien kaller….

   Ha en vakker dag! Xxx

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s