107: Bad Langensalza – Gotha

Når august er nevnt, så var det tid for å skifte filter i søvnapnemaskinen. Denne dingsen er nemlig årsaken til at jeg kan vandre til Rom. Hadde ikke gått uten, så enkelt er det. 

Det var hardt å rive seg løs fra godstolen i dag og trø på seg vandrestøvlene. Kunne sikkert ha tålt et døgn til med hvile, men oppgaven må gjøres og siden jeg vet at jeg trives etterhvert så gjør det ikke noe at oppstarten er litt knotete. Oppgaven kan jeg gjøre aleine, men å ha fri aleine er ikke like kjekt. Savner familien og særlig Bernt, han er et åpent leksikon og super til seg kunnskap alle steder.

Har fått snakke med 2 av 3 sønner i dag. 3.-mann er i samme land som meg, på WACKEN. Han sendte nettopp bilde fra verdens største metalfestival. Ruben er en ivrig sparer til Roma og så håper jeg det passer med eksamener de skal ha i høst. Hvis det kolliderer, får jeg legge meg opp i fjellene og vente en uke, så vi kan få være sammen i Roma.

Hviledagen var god den, men jeg gikk alt for langt. 16807 steg. Det skulle vært max 2-3000 steg, men jeg skulle forsøke å finne frisør. Ble ikke noe hårklipp. Post, bank, butikk. Så gikk jeg til kurbadet og der spurte jeg hva som var tilbudet og hun spurte om behovet og jeg sa kanskje en fotpleie, siden jeg har gått langt. Listene var fulle, men hun ringte og styrte på og dermed hadde hun ordnet en avtale utenfor, så jeg måtte ut og gå igjen. Men jeg angrer ikke på det. For 1050 kroner fikk jeg fotpleie, manikyr og massasje, samt hudpleie, maske, voksing av overleppa, farging av øyevipper og øyebryn, samt napping av øyebryn, fixing av milier og kviser. (sorry detaljene) Og to produkter, et til ansikt og et til fot, samt en god prat. Hun med sin skoleengelsk og jeg med min skoletysk. Ble mye latter av det.

Fra Bad Langensalza

Etterpå handlet jeg vann og mat for vandringen og dro til badet igjen. Det var masse gamle folk som hang langs bassengkanten og ventet på bobler, så det ble bare 500 meter svømming på meg, prøvde ikke saunaen engang. Var der kort. Vandret til japansk hage og etterpå rosehage, men da sa det stopp. Gikk på restaurant og spiste verdens største biff, en øl og et glass rødvin (det hjalp) og rett i bingen. Altfor aktiv hviledag.

Skal unne meg en to dagers om 14 dager. I dag tenkte jeg at fra Stade, var det 110 mil til grensen. Jeg gikk fra Stade 5. Juli og om 3 dager ser det ut til at jeg har greid å gå 55 mil, I så fall er det en seier. Kanskje klarer jeg da Tyskland på 2 måneder.

Nå bor jeg på et sånt 300 kroners her i Gotha som ser ut som en krysning av horehus, spillehall og et kloster. Det har alle aspekter og knirkete gulv. Null servering. Brødskive er bra. 

Gotha var forøvrig residensbyen i fyrstedømmet Sachsen-Coburg-Gotha og her på kirkegården Hauptfriedhof som jeg gikk forbi, ligger Tysklands eldste krematoruim som Hertug Ernst II fikk bygd i 1878. Hans bror var Prins Albert som var gift med Dronning Victoria og tippoldefar til vår egen Kong Harald.

Innsikt: etter en mil skjønner kroppen hva oppgaven var 🙂

Reklame

5 kommentarer om “107: Bad Langensalza – Gotha

 1. Aage

  Så er det en ny måned, og nå er jeg spent på hva den vil bringe. Hver kveld før jeg legger meg, tar jeg en titt på bloggen for å se om det er kommet noe nytt, og ofte føler jeg at jeg er blitt avhengig av å vite hvordan det går. Dessverre kommer du ubønnhørlig nærmere målet, og en dag er det slutt med denne spennende lesingen. Da kommer det til å oppstå et tomrom som på en eller anen måte må tettes, men den tid, den sorg. Nå er det denne vandringen

  Høre ut som du hadde en fin hviledag med god avslapping og stell av kroppen. Det er slikt som gjør godt. Vi har også den erfaringen at det ofte blir mye gåing da også, så tar noen ganger halve dager dere hvor det passer. Gåing først, og stell og hvile etterpå, men det kommer jo an på om der er steder å overnatte. På en så lang vandring som du har tunger du jo gode hviledager, så en ukes mellomrom synes jeg høres bra ut.

  Nå går turen videre gjennom et flott Bundesland hvor det er slutt på de lange flate strekningene som du har lagt bak deg lenger nord. Om ikke mange dagene nå kommer du så inn i Bayern med sine mange romantiske landsbyer og et litt vanskeligere tysk, men det går nok greit.

  Ha en god tur videre og gled deg over alt du opplever, og for all dele; fortsett med alle de fine bildene.

  Likt av 1 person

 2. Ja si det.
  Sorgblir man ferdig med 😊
  All energi kan transformeres.
  Sjekk ut bloggen til han som har gått Shikoku. Skal finne adressen til deg. Tarjej heter han.

  Gårdagens blogg kommer snart. Bernt, som lager kartene var på 50 års kalas i går og sover nå 😀 så vi får smøre oss med tålmodighet.

  Takk for følge så langt. Xxx

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s