122: Schillingsfürst-Feuchtwangen

Toppers stedet jeg bodde på, Proffe folk med store hjerter. Da er det lettere å være gjest. I dag har jeg barrikadert meg inne. Selv om det ikke var verdens lengste tur, så har jeg gått nok i dag. Dessuten var det badekar her. Nå har vi brukt Booking.com så lenge at vi får tilbud på litt dyrere steder, til samme pris som Gasthusene. Jeg har ingen problemer med luksus, så det er sagt.

Trenger å sløve og hvis sengetid skal være 21, så må sløvingen være fra kl 18. Kjøpte med en salat og mat/vann for i morgen. Spiste en suppe stående i butikken, med en box cola, så meg er det ikke synd på.

Skal opp kl 06, frokost 07 og vandre kl 08.

Så en trailer stående i gangveien i dag. Sjåføren må nok ha sovnet. Et tre var meid ned, røttene og alt. Traileren hadde skader etter treet. Han har hatt skikkelig englevakt, for det var slakt og lett terreng. Tenker med gru på om jeg hadde gått der noen minutter før. Sjåføren virket fjern, men så at han var ok.

Og i dag lå det en mann på bunnen av bakken. Jeg var 600 meter fra hotellet, men det så ut som om han trengte hjelp. En familie på 3 løp og jeg løp etter. Lang bakke ned. Så spratt plutselig fyren opp. Damen hans satt i parken bak. En lek de holdt på med. Jeg fikk sagt på ordentlig Bettysk vis: din jævla idiot! Vi var mange som løp for å hjelpe han. Vi kløv opp igjen bakken, med visshet om at vi ville ha hjelp om det var alvor.

Mandag og været har ikke vært uutholdelig varmt. Gleder meg til høsten og kaldere dager. Gleder meg til Bernt kommer neste uke. Gleder meg til grensen. Gleder meg til å sove godt. Gleder meg over at jeg gleder meg. Gleder meg over disse ordene, skrevet av en eller annen og sendt til meg av Gunnar:

«Det gjelder ikke å komme først eller å være best eller vise seg som mest utholdende. Det som gjelder er å kjenne på langsomheten. Å føle på å være underveis. Ta seg tid til å betrakte sitt eget fotavtrykk på jorden overflate. Det gjelder å være menneske på de mest grunnleggende premisser.»

Innsikt: å kjenne på langsomheten og samtidig være underveis er som å finne en naturlig rytme med mening.

Reklame

2 kommentarer om “122: Schillingsfürst-Feuchtwangen

 1. Aasne

  Det får man si, æresgjest hos Booking.com, slett ikke værst, det må du jo bare benytte. Forøvrig kan man lure på vitsen med å late som man trenger hjelp, kanskje det var en test 😜 Gunnar refererer til pilegrimens 7 nøkkelord; langsomhet, frihet, enkelhet, stillhet, bekymringsløshet, åndelighet og fellesskap. Jeg har lest det på svensk hvor et av ordene er «delandet», altså det å dele. Du delte tanker med Julian, nå kommer snart Bernt og dere kan oppleve og dele alt, i langsomt tempo.
  Jeg gikk og tenkte på John Arvid og hans neste fase i livet, og ønsker ham alt godt og et utbytterikt skoleår!
  Nå er det slutt på lange lyse sommerkvelder, hvertfall her på Østlandet.
  Ha en god dag imorgen 🍀😍🚶‍♂️

  Likt av 1 person

 2. Aage

  I gleden over at det kommer så mange pilegrimer til Trondheim, må vi ikke glemme at ett av våre medlemmer er på vandring fra Stiklestad til Roma. Hun er nå passert Rothenburg ob der Taube (2.400 km) og forventer å være i Roma oktober/november. Følg henne på bettystjernen.no

  19/8

  Nå har jeg sittet å sett igjennom bildene du har lagt ut den siste måneden, og jeg er veldig begeistret for mange av den. Spesielt liker jeg bildene som viser uendeligheten i landskapet du går igjennom. De viser jo på en måte også uendeligheten i vandringen din. En slik uendelighet eller ensomhet er det mange som ikke greier å forholde seg til i lenger tid. Der er du helt spesiell. Det å gå slik ensom, dag etter dag, i et endeløst landskap, og da kanskje uten for mange møter, tærer raskt på manges tålmodighet.

  Allikevel, det er stor spenning i slike landskap. Hvilke opplevelser ligger i ander enden av uendeligheten, eller på andre siden av skogen, eller rundt svingen. Det er endel av pilegrimensvandringen. Det er det som gir vandringen spenning. Når du kommer dit, er det ved første blikk kanskje ikke noe spesielt der, men ved å konsentrere deg om de små tingene omkring deg, vil du allikevel kunne oppleve noe storslagent, for det mest storslagene finnes ofte i det små. Gled deg over det.

  God tur videre!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s