142: Matrei am Brenner – Brenner/Brennero

 • 12. september 2019
 • Distanse: 24.0 km
 • Totalt: 2844.4 km
 • Tid brukt: 7:31

I dag skulle vi ta «bøygen», Brenner-passet med sine 1370 m.o.h som er det høyeste punktet på Betty sin vandring til Roma. Det ble en del kliving opp og ned bratte bakker (se høydeprofil nederst i dagens blogg) i vakkert Alpelandskap i varmt fint vær.

Dette er den siste dagsetappen for meg i denne omgang. I morgen tar vi toget til Bolzano for en hviledag der. Betty sine sko er utslitte og vi satser på å finne nye i Salewa sitt fabrikkutsalg i Bolzano. Etter hviledagen reiser jeg nordover til Trondheim og Betty fortsetter der vi slapp taket i dag, på grensen mellom Østerrike og Italia i Brenner-passet.

Innsikt: Vi tar oss en hviledag fordi vi kan.

Dagens høydeprofil
Reklame

4 kommentarer om “142: Matrei am Brenner – Brenner/Brennero

 1. Aasne

  Så er det igjen «bare Betty» alene på vandringen, med ny sekk og nye sko, håper det passer godt, at skoene gjør bena godt! Overgangen blir stor fra noen dager i «tresomhet» og tosomhet til å gå alene igjen, men alltid med Bernt i det fjerne som støttekontakt. Dere er et fint team kjære venner. Nå ønsker vi Betty hell og lykke på veien videre, håper ikke du blir overrasket av snø, været nå ser jo fint ut, Alpene på sitt beste.
  Her virker det som sommeren hadde sin siste oppvisning igår med frokost på verandaen og sommerkledd på tur opp til Valentinlyst, nå er det møkkavær 😱
  Velkommen hjem igjen til Bernt!

  Likt av 1 person

 2. Aage

  Så er du kommet til italia, siste landet på vandringen din, hvis vi ser bort fra Vatikanstaten. Jeg sitter å ser på et kart med distanse og høyder. Der står det at du har at det gjenstår 46 etapper på tilsammen 1107,1 km og med en total stigning på 19.834 meter, så det ligger enda noen utfordringer foran deg. Allikevel, all tvil om at du skal klare det er for lengst blåst bort.

  Det har vært en fryd å følge deg på din vandring gjennom siste del av Tyskland og så gjennom Østerrike. Når jeg ser på bildene, føles det som om jeg har gått der tidligere. Jeg har tatt de samme bildene som deg, bare moen mil lengre sørvest i Sveits. Landskapet er det samme, og minnene strømmer på. Til og med selfisen i speilet har jeg tatt.

  Berndt er reist hjem, å er du overlatt til deg selv igjen, med alt det fører med seg av utfordringer og opplevelser. Språket blir vel en av utfordringene. Det er ikke så lett med italiensk som med tysk. Det har vi erfaring med, men det har altid gått bra. Der er bare å stå på. Alle problemer løser seg til slutt. 45 etapper blir rundt 2 måneder med hviledager, så rundt midten av november skulle du våre freme.

  For denne gang vil jeg bare si- God tur videre.

  Aage

  Likt av 1 person

 3. Eli K. Nøttestad

  Hallo Betty

  Vil bare si at jeg « følger med deg», og vet nesten ikke hvordan jeg skal uttrykke min glede over at du , tidvis dere, har kommet så langt på vandringen mot Roma.
  Kloke ord og hilsener fra Åge og Aasne leser også jeg med stor interesse og forstår at å ha støttespillere som vet hva de snakker om må være veldig viktig og oppmuntrende.
  Jeg kan bare gjenta at jeg , selv i min selvsentrerte hverdag med flytte, rydde , og organisering (fy søren så mye styr) – tenker og reflekterer ofte over det du skriver
  …. og alle de fantastiske natur/ landskapsopplevelsene du klarer å vise og formidle.
  God tur videre Betty.

  Likt av 1 person

 4. Tilbaketråkk: Sommer i Tyrol (og i Bayern) – Bernts turblogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s