182: Rigutino – Cortona

 • 30. oktober 2019
 • Distanse: 18.6 km
 • Totalt: 3675.8 km
 • Tid brukt: 6:31
 • Innkvartering: Hotel San Luca

Man må jo begynne å lure – at jeg ikke er tynn som en strek, er på et vis helt utrolig. Husker en fyr så til meg: «In Rome, there will be nothing left of you». Men det er det altså og ved nærmere ettertanke, og med den kunnskapen jeg har innabords, så er det vel egentlig ikke så rart. Det er mange veier til Rom, som sagt, men slank blir du bare ved å ha full fokus på mat, og det for alltid.

Jeg har sluttet å spise kake til frokost da. Men i dag har jeg gjort alt galt, i forhold til gitte tema, men det føltes utrolig godt da. Jeg spiste nemlig pizza og drakk øl til lunsj. Det var vanvittig godt og det hjalp at det satt 4 på min alder pluss, på bordet ved siden av og gjorde akkurat det samme.

Turen gikk mye opp og ned i dag og. Siste kilometerne var bare opp og rett før ramlet det en Bar ned fra himmelen. Barene har toalett og hyggelig betjening. Det blir ikke noe aqua frizzante i dag akkurat. Jeg bestilte øl og jeger og hun sa: «benzina» og lo, og forklarte hvor jeg skulle gå, på italiensk. Jeg visste jo hvor jeg skulle gå etterpå, men lot hun holde på. Hyggelig med slik omtanke.

Det er kirkene og barene som er åpne for «sånne som oss». Det er der du lærer mest om folk og livene som leves.

Italienere spiser seint middag som sagt og jeg sitter i Baren (surprise) og drikker Aperol Spritz. Byen jeg har kommet til, Cortona, har historisk sus over seg. Akkurat som Arezzo var Cortona en en av byene i den Etruskiske Føderasjon. Men Cortona er ennå eldre. Byen var opprinnelig Umbrisk før den ble erobret av etruskerne. Og akkurat som andre byer Umbrerne anla ligger den på en topp som er lett å forsvare.

I morgen er det en lang etappe, så middag snart og sengen umiddelbart etterpå. Har rutiner på alt nå. Hvis noen hadde betalt meg, så kunne jeg gått til Jerusalem, sannsynligheten for at noen gjør det er så liten at jeg kunne si det på denne måten. Gleder meg til dette er over.

Innsikt: når du tror det er over, er det bare en ny start.

Reklame

4 kommentarer om “182: Rigutino – Cortona

 1. Aasne

  Hei igjen Betty!
  Nå har du passert Siena, jeg vet du ikke går på den veien men det var dit vi kom på Via Francigena. Ja, du er i et land med andre matskikker og spisetider. Kake og loff til frokost er jo ikke noe for en pilegrim. I Spania fikk vi ikke middag før ca kl 20.30 om vi ikke bodde på herberge. Jeg var ofte desperat av sult og folk satt bare på bar og drakk. Pilegrimer trenger mat og søvn.
  Takk for mange fine bilder, tanker og beskrivelser. Nå nærmer du deg, og likevel er du langt unna målet. Snart kommer Bernt og dere blir to om å dele på strabasene. Lykke til videre på innspurten som kommer. Klem fra Aasne

  Likt av 1 person

 2. 90147246

  Hei igjen Betty!
  Flere ganger har jeg skrevet om mat, og litt om egene erfaringer. På alle våre vandringer fra 2007, har innen av oss gått ned i vekt. Det har alltid kommet etterpå. Når du slutter å gå så langt hele tiden, vil du nok merke at du ikke har bruk for så mye mat. Om du da greier å gå ned i matinntak, og beflitte deg på å spise litt fornuftig,, tror jeg nok at kiloene forsvinner sakte men sikkert. Det der sitter også i hodet, men nå har du et å tenke på, som du Tydligvis har gjort hele tiden, menig å få i deg nok næring til å klare å gjennomføre vandringen din, Hadde du ikke spist nok, hadde du sikkert fått store problemer med å gjennomføre vandringen.
  Når jeg ser på bildene av deg som du legger ut, viser det «nye» ansiktet ditt at en god del er forsvunnet, og det gjelder nok resten av deg også. Muskler veier som kjent mere enn det du vil bil kvitt. Selv om du mener at du fortsatt er like «tykk», så er du i alle fall ei «tykk» og trivelig jente, i god form. Det er bedre enn å være både tykk eller mager, i dårlig form og sur!!!
  Kos deg med de siste kilometeren nå, og ha en god tur videre.

  Likt av 1 person

 3. Inger Lise Bye

  Det ser så nært, så nært ut nå, men fremdeles mer enn 2 uker igjen🙄 Men det er jaggu lite ifht det du har vandra Betty. Mente ikke å svartmala‼️ Tvi tvi på den siste stubben. Klemmm til deg

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s