Dag 1: Sykkeltur til Heimdal

20220201_104315
  • Dag 1: yoga + sykkel
  • Dato: 2022-02-01
  • Yoga: 20:20 min (tilsvarer 1 km)
  • Sykkel: 36.24 km
  • Steg: 10282
  • Totalt i dag: 37.24 km

Det var da jeg satt og overvar strømmingen av Nils Arne Eggen sin begravelse at jeg fikk en fjær i hodet. 50 mil med bevegelse i februar er innafor. Tenkte på 60, siden det er tallet på alderen jeg kanskje oppnår neste år. Det er ikke noe grunn til at jeg ikke skulle bli 60 år, annet enn at man vet aldri hva som kan skje, men uansett så har jeg troen på at jeg kan ta ansvar for å være i så god form som mulig. 60 mil er kanskje litt hårete mål på denne årstiden, men vandringen til Roma gjør at jeg vet hvor lang en mil er og da gikk jeg 40-50 mil i måneden, og elsykkelen min spiser kilometere, men 50 mil får være godt nok. Jeg må uansett anstrenge meg for å få det til å bli 50 mil. 60 kan fort bli et sandslott som raser sammen, 50 mil fordelt på 6 dager i uken gir et snitt på 2 mil per dag, så da har jeg en hviledag også.

Jeg må være min uføretrygd verdig, gjøre så godt jeg kan og holde meg aktiv og sterk. Eggen sin begravelse var den andre innenfor en måned, Børge Pedersen tok kvelden i desember. Begge disse to brøleapene (et fellestrekk de har med meg) tok ikke godt vare på seg selv og det er typisk for folk som driver og eksponerer seg høyt og yter for andre. Jeg begynte å brøle i 4 årsalderen og det er en ferdighet som har hjulpet meg masse i livet, men til syvende og sist må jeg innse at å brøle ikke alltid funker, ihvertfall ikke til å ta vare på meg selv og da måtte jeg tone ned og utvikle flere ferdigheter.

Skolemedisinen hra hjulpet meg å overleve kreft, hepatitt C, søvnapne, korona og overvekt. Sistnevnte fikk jeg en medisin for 15. November. Saxenda. Anbefales alle som sliter med overvekt.

Min overvekt tar fra meg fjelltoppene og kajakkrulling og jeg trodde løpet var kjørt, helt til fastlegen kom opp med Saxenda. Jeg er fast bestemt på at jeg aldri mere skal slanke meg, Basta, men daglige sprøyter med Liraglutid har gitt metthetsfølelse og jeg gikk ned 5 kilo frem til jul og la ikke på i julen. En seier. Nå lugger det litt, men jeg forsøker å tillate det å være sånn, min kropp er en stabukk som tror at det blir hungersnød snart.

50 mil innenfor februar, fordelt på yoga, gåing, sykling, vandring, skiturer og svømming og alt må jeg gjøre aleine. Da følger jeg best med, om fatigue slår inn, jeg kjenner lusa på gangen og kan roe ned. Hvis jeg farter rundt med folk er det alt for lett å gå over egne grenser. Jeg skylder meg selv den selvomsorgen. Det er mye omsorg man kan få av andre og be om å få, men det finnes noe omsorg som en kun kan gi seg selv.

Jeg har frosset kortet på Impulse Treningssenter, ble kvalm av å gå der. Satt mye å tittet i mobilen der, så nå har jeg lagt inn noen styrkeøvelser i yogaen.

Dette er hverdagen min, og den er som den er uansett hvor jeg er i verden. Tout le monde fait la même chose. Mest mulig edruelige og bevegelse i hverdagen funker best for meg. Kjenner noen ganger et stikk av misunnelse når Bernt har møter på sitt hjemmekontor, det høres så kult ut å få til å være i jobb. Men det er ihvertfall ikke min jobb å beklage meg. Jeg kan reise meg opp og gå. De problemene jeg har, har jeg fordi jeg ikke tar ansvar og vokser opp. Kan ikke være sint på verden. En hard og funksjonell teori. Jeg har frihet. Jeg har valg. Jeg kan gjøre det beste ut av det og få til et liv, være i bevegelse. Jeg kjenner min kapasitet og begrensning og kan bevege meg tilsvarende. Jeg vet hva jeg kan forvente av meg selv av innsats og hva jeg får til ut av det.

I dag syklet jeg til Heimdal. Neglebitt på fingre og tær, men ellers helt ok. Har kuldekrem i ansiktet og det funker altså. Det ble napoleonskake (beste ever) og kaffe på konditorier der. Kjempetrivelig sted. Tror jeg kommer tilbake her. Akkurat passelig avstand når det er noen minus i luften.

Innsikt: Det er mange veier til Heimdal

IMG_20220201_121415
IMG_20220201_133300
Dag-1
Reklame

7 kommentarer om “Dag 1: Sykkeltur til Heimdal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s