4: Falstad-Frosta

  • 26. mai 2018
  • Tidsbruk: 08:08
  • Distance: 26.5 km
  • Totalt: 86.4 km
  • Været: Helt strålende.

Falstad, stedet hvor det var fangeleir under krigen. Museum og pilegrimsgård i moderne tid. Det henger en eim av kulde der, til tross for hyggelig betjening og jeg fikk mitt første stempel der fordi dette egentlig var min første ordentlige pilegrimstur, organisert av Pilegrimsfelleskapet St. Olav, ved Aage og Aasne Gram. To vakre mennesker som har lært oss å vandre, som sagt: Gå har jeg gjort siden jeg var et år, men vandring er definitivt noe annet. Du går på butikken, du spaserer en søndagstur, du vandrer fra et sted til et annet.

Å gå i skogen der så mange hadde blitt henrettet grep meg voldsomt. Akkurat som skogen husket, de samme trærne stod sannsynligvis der når dette skjedde. Ble stum, kjenner avmakt og sinne mot det kollektive egoet som blåser opp bagateller som fører til at folk slakter hverandre.

Vi vandret videre på asfalt et godt stykke, så det var godt å komme til fjorden og finne gruset sti. Ufattelig med hytter langs med sjøen. Mye å se på og det var bra for det var langt for meg som nybegynner å vandre, selv om jeg faktisk løp litt av turen.

Vi overnattet på Oldervik Herberge hvor vi fikk stempel i alle pass, 9 personer som vi var. Fiskesuppen var god, men jeg kunne spist hele kasserollen alene. Sovnet momentant kl 21:00. som vanlig.

Reklame

En kommentar om “4: Falstad-Frosta

  1. Tilbaketråkk: Vandringen fra Stiklestad til Roma er fullført! (204: Sel – Otta) – Eg e' på vandring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s