57: Hjarbæk Camping-Viborg

 • 1. juni 2019
 • Distanse: 20.9 km
 • Totalt: 1096.1 km
 • Økonomi:
  • Saldo fra i går: -1849
  • Dagens: 500
  • Kost: 250
  • Losji: 100
  • Ny Saldo: -1699

Vel, jeg har vært inne på det før, forventninger er ikke noe særlig, for det stemmer sjelden. I Viborg så jeg for meg en velkomst, ikke sånn fanfaresak, men bare noen som ønsket årets første pilegrimer til Herbergene velkommen. Jeg hadde sett for meg at jeg skulle få mitt nye pilsgrimpass (har fylt ut 2 stk fra Stiklestad til Viborg). Det skal gjelde fra Viborg og sørover og gir litt billigere sted å bo. Men huset her var tomt. Så kom jeg på det, det finnes to typer pilegrimer, de som vandrer og de som er pilegrimbyråkrater, de sistnevnte går hjem kl 17:00. Jeg leste mer enn det som stod på Hærvej-appen. Det var åpent for innsjekking mellom kl 17 og 19.

Hvis budsjettet hadde tillatt det, så hadde jeg heller bodd et annet sted, men jeg forsøker å gjøre det beste av det. For 100 kroner, hva kan jeg forvente?Jeg har vasket klær i vasken og dusjet igjen og satt fra meg mine toalettsaker på badet.

Det bor en danske og svenske også her, men jeg er for meg selv, det er det jeg behøver.

Traff noen trivelige dansker på Cafe Børsen , 20 min fra her jeg bor, Puben er visstnok Danmarks eldste. Det er Bluesfestival i byen. Jeg kunne ikke vært mindre interessert. Kroppen har musikkboikott, så jeg sitter heller her og taster.

Det er kaldt her og ingen WiFi tilgang. Det er som en skolegymsal med etasjekøyer. Bernt har lovet at hvis han vinner i lotto så skal pilegrimsturen skifte stil. Jeg klarer å trives uansett. Skal gi Viborg en sjanse i morgen. Spasere rundt og hacke Ingress og ta en Croissant og en kopp kaffe på en fortausrestaurant (der kom forventningen igjen). Skal kjøpe Real TURMAT i Spejder Sport butikk på mandag (200 meter i får hvor jeg bor). Prøvde å rekke de i dag, men de stengte klokken 14, hadde ikke en sjanse.

Vært en fin tur, særlig i starten. Litt slitsomt at været varierer sånn. I dag var det hansker og lue på slutten, ullstillongs og ulltrøye hele dagen. I dag var det en dame som velsignet meg. Jeg eg er sikker på at hun var prest. Det var måten hun stilte spørsmål på, som gjorde at jeg tenkte det. Hun hadde det derre åndelige over seg. Jeg gråt i en halvtime etter møtet med henne. Møtet varte bare i 10 sekunder. Underlig. Jeg bare gråt og gråt. Hadde ikke en sjanse til å tenke på noe, bare slapp opp en gammel sorg, endelig, på en måte.

Innsikt: korte møter kan gjøre mye for sjelens helbredelse.

Deler av gullrekka som heier på meg.
Reklame

2 kommentarer om “57: Hjarbæk Camping-Viborg

 1. Grete

  Hei Betty Så fint å følge deg og se deg på video.♥ ( Jeg har dessverre hittil hatt litt trøbbel med å sende kommentarer.)
  Ser ut som du vandrer med freidig mot enten det er regn eller sol, Betty. Ønsker du får mange T-skjorte dager. Koselig å se at du har tatt fram broderiet,, det gir sikkert ro i sjela. God vandring! Tenker på deg ♥ Grete.😊 Tore hilser

  Likt av 1 person

 2. Å så koselig at dere har funnet fram hit. Ikke lett å finne frem i datagreier. Håper Tore er klar for Østerrike. Lenge til ennå.

  Må er det 20 grader pluss.
  Gleder meg til veien videre. 🤗

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s