83: Glückstadt – Krautsand

 • 3. juli 2019
 • Distanse: 23.7 km (inkludert fergen over Elben)
 • Totalt: 1611.8 km
 • Været: Regn, oppholds, sol

Da har jeg satt meg. Upåklagelig utsikt. Venter på mat som serveres i en strandbar (finnes også i Tyskland). Får sette opp teltet etterpå, siden kjøkkenet stenger 20:30. Det ble en lang dag likevel. Hadde planlagt kort etappe, men broen jeg skulle over, stod rett til værs, så da måtte jeg gå rundt. Beina funket kjempegodt i dag. Tok det svært rolig og underlaget var mark, super utsikt og godt vær.

Da er mannen «sendt hjem» og jeg er begynt på en stor etappe. Det er min reise, så jeg «går ikke ned den gaten» å kjenne for mye på følelser. Greier å holde stø kurs inni meg. Har støtten i meg som jeg trenger for å gjennomføre og det er bra.

Men sant skal sies, Bernt gjorde slik at jeg hadde ferie i 14 dager. Jeg skyver han foran meg, så han ordner og prater med sin skoletysk, som raskt forbedret seg. Han får folk til å flire og alt ordner seg rundt han. Han løftet sekken min, holdt stø kurs på kartet, tracker distansen, skriver i bloggen. Lever seg inn i alt og takker meg for at han fikk bli med disse dagene. Det er mye å gi slipp på og nå skal jeg klare disse oppgavene selv. Jeg gav fra meg gassbrenner, fordi det mener jeg er en manneoppgave. Bernt har alltid laget kaffe til meg på tur og det ble en for mye for meg i tillegg til telt. Jeg kan heller spørre om noen kan koke vann til termos for meg eller så er jeg uten kaffe.

Bernt ordner livet på en hyggelig måte og jeg tror vi er et ganske trivelig par, skjønt vi har ikke blitt invitert på en privatfest med jevnaldrende på mange år, men vi kan ikke ta det personlig og det er som jeg har sagt det før:»vi er for streit for rockere og vi er for rocka for de streite. Begge kategoriene innehar mennesker med store ego er og det liker ikke jeg særlig godt. I rocka verden har folk på vår alder blitt harmløse rusmisbrukere eller for sid på alkoholen og de kan være ganske strenge på hvem som er godkjent og ikke. De rockerne «det er noe med» flyr jo på fjelltopper eller står på scener og har busye liv. I streite verden er det karriere som er greien og der faller jeg mellom to stoler. Begge verdenene har til felles at de ofte er egostyrt og det betyr at det ikke er så autentisk. Egoet presenterer seg som flink, sosialt dyktig og vurderer mye andre, og gjerne snakker om ting som ikke berører. Men jeg vil bli berørt, oppleve intensitet og ha kontakt. Så kanskje vi oppleves som ‘for mye’, men min psykolog og psykiater har i mange år sagt: «Det er ikke noe feil med deg, Betty» og jeg stoler på de. De er tross alt voksne folk, med lang erfaring. Skjønt jeg har blitt bedre på å snakke om været og om løst og fast jeg og.

Innsikt: Å gi slipp er en oppgave som krever tilstedeværelse og essens. Å tviholde på, er å sitte fast.

Reklame

2 kommentarer om “83: Glückstadt – Krautsand

 1. Aage

  En gang skrev du: Marker på kartet hvor du vil gå! Du skrev at det er lett å gå i gamle spor, i stedet for å gå på den breie, åpne, opplyste flystripen, der livet føles lett. Det føles kunstig og unaturlig å velge noe nytt, og trygt å velge noe gammel. Marker på kartet hvor du vil gå, ta løpefart og gjør det!

  Sannelig må jeg si at du virkelig har tatt løpefart og beveget deg bort fra det gamle og trygge. Det er ikke akkurat den breie, åpne, opplyste flystripen, der livet føles lett, snarere tvert imot. Nå som du igjen er blitt alene og fortsetter ufortrødent videre på den markerte vegen. Har du 2 måneder på tyske veier og stier foran deg, før det så blir Østerrike og til slutt Italia. Du kommer sikkert til å få både gode og tunge stunder, men du svikter ingen ting, for du velger ikke det enkle.

  Jeg er enig i at det ikke er noe galt med deg, selv om mange sikkert mener det, når de ser hva du gir deg ut på. Mange vil mene at man må være gal for å gjøre noe slikt. Å så alene da!!

  Foran deg ligger mange fine opplevelser, både for øyet og for sjelen. Ta godt imot dem, nyt dem og gjem på dem, for det du driver på med nå, vil for alltid ligge der som et godt minne, selv om det til tider vil synes tungt. Og når denne vandringen er over, kommer du til å ta frem på nytt og på nytt, og forhåpentligvis glede deg.

  GOD TUR VIDERE!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s