88: Scheeßel-Tewel

 • 11. juli 2019
 • Distanse: 16.0 km
 • Totalt: 1717.8 km
 • Vær: Overskyet, litt regn, ellers fint

Akkurat fått orden på matopplegget igjen, så ramler jeg inn i et bursdagsselskap i Hemslingen, 6 km fra der jeg skal bo. Planen var å spise middag der, men det var for tidlig på dagen. Eieren bydde på kaker. Jeg har aldri vært særlig glad i kake, men i dag spiste jeg 3 stykker. Gikk sprudlende der i fra. Fått snakket med en kvinne på 90 år. Vel, vi pratet om været på hver vårt språk og hvor mange barn vi har. Utrolig hva man får til med litt gestikulering. Sønnen, som var eieren, hadde mistet sin kone for 19 år siden pga kreft. Han hadde oppdratt barna aleine. Han kjente Fredrikke som jobbet på forrige sted jeg bodde på, Gasthouse Götze i Scheeßel. Hennes svigermor jobbet hos han. Deres verden er også liten. Nå sitter jeg i baren i Heidehotel Landhaus Tewel og har nylig hilst fra jubilanten i Hemslingen til eieren her, som straks ringte til han og gratulerte han med dagen.

Kjapp tur i dag. Beina var på veien kl 10, og sånn skal det være heretter. Bedre å komme inn og ha noen timers kveld, enn å ligge bakpå. Har en plan for veien videre, takket være Bernt, så glir denne reisen fint avgårde. Jeg fikk ny mobil i går og det var et helvete å få den opp og gå. Jeg er det de kaller «technology challenged». Det er siste mobilen jeg fyrer opp i mitt liv, hvis ikke Bernt gjør det, kjøper jeg tjenesten. Det må da være noen som forbarmer seg over gamle inkompetente og teknologiredde damer….. Big business-mulighet der.

Har greid å stoppe hjernen i dag og. Går sport i dette. Hjernen vil gjerne lide litt. Tilbake til den gang da, ihvertfall litt sorg om ikke annet. Har vært flink å styre det og fått tilstedeværelsen tilbake i gave. Fysisk har det bare vært sånn «over-50-fjas». Akkurat som om kroppen spurte meg: Må vi dette? Og Svaret Er Ja.

Innsikt: Å vandre kan også bli en rutine.

Jeg synger Amazing Grace i hver tomme kirke jeg kommer til. Det er ikke mange, det er ikke ofte, men det skjer. Halleluja.
Reklame

5 kommentarer om “88: Scheeßel-Tewel

 1. Grete Ekeberg Henriksen

  Hei
  Trivelig å lese innleggene dine, Betty. Du skriver godt og tar fine bilder på veien 👍
  Det virker som du trives godt med din vandring .Ser det er mye vakkert langs veien du går, og du dumper borti litt av hvert. Artig! 😊 Ønsker deg fortsatt fine vandringsdager fremover. 🚶🌼♥

  Likt av 1 person

  1. Betty

   Og jeg som ikke rørte rundstykkene hos deg Grete og i dag goflet jeg innpå 3 kakestykke. Mat er utfordrende saker gitt. Takk for følget så langt.

   Liker

 2. Henny

  Hei! Synes det er spennende å følge deg på reisen. Jeg må si du er en tøffing som helt sikkert kommer til å klarer dette. Ønsker deg god natt. Heier på deg.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s