118: Würzburg-Ochsenfurt

  • 15. august 2015
  • Distanse: 22.4 km
  • Totalt: 2333.6 km
  • Tid brukt: 8:39
  • Innkvartering: Gasthof Bären

Startet med regnjakke, poncho, paraply og regntrekk til sekken. Det gjorde også min forgjenger, Synnøve Skråksrud. da hun gikk fra denne byen i 2017. Hun gikk sammen med en pilegrim fra byen som viste henne rundt og ble med et par etapper. Det hadde jeg aldri maktet. Kunne klart en time eller to, max, men det er ikke et problem, treffer absolutt ingen på min vei.

Du skjønner at du er fra Bergen når du håper at det skal regne hele dagen. Når utstyret først er på, kan det like godt gjøre nytten og det lukter så mye friskere etter en lang god skur. Bra for jorden til bøndene også.

Det regnet halve dagen og resten av dagen tørket jeg opp. Gikk i ullgenser. Litt skarpere luft er det. Perfekt vandre vær etterhvert. Dag 1 er som dag 1 alltid har vært, tungt å få maskineriet igang. Har ikke samme kustus på hjernen. Kroppen krangler selv med en sekk som er uten telt og diverse (utgjorde 4300 gram). Vandre ånden kom ikke før siste kilometeren, men heldigvis den uteble ikke.

Gikk forbi en campingplass selvsagt (ikke merket på kartet). I neste by Aub er det stappfullt på alle hotell (festival på gang). Det endte med at jeg skal bli her 2 netter. Vandre i morgen, ta buss tilbake, sove andre natt her, ta buss til Aub, for så å vandre derfra og videre. Her skal hver meter gåes.

Det er en sånn Jomfru Maria helligdag her. Hun hadde visst en himmelsprett hun også, i følge katolsk religion. Gikk forbi en slags fest og visste ikke om den var privat eller ikke. Våget meg innpå gressmatten. Det var boder med salg av kaker og kaffe, øl og pølser. Jeg fikk noen øyne i meg, som ikke slapp taket. De ble hengende på meg og dermed snudde jeg (har lovet Kenneth Nygaard og ikke la noe forstyrre turen). Satt meg på en benk og spiste smørbrødet jeg tok med fra hotellet. Kaker og øl er ikke akkurat det jeg har fått minst av her i verden og jeg maktet ikke tanken på å bli kryssforhørt eller bli avvist. Det satt igang litt gammelt, men jeg greide faktisk å bremse det fort.

Det ble en schnitzel-middag, veggis-schnitzel også. Taster meg ferdig før jeg går til mitt rom.

Takk for følget.

Innsikt: form er ferskvare

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s