152: Trento – Levico Terme

 • 24. september 2019
 • Distanse: 21.9 km
 • Totalt: 3048.7 km
 • Tid brukt: 7:20
 • Innkvartering: Hotel al Sorriso

I dag satt det to menn og ventet på meg etter frokosten. Overraskelsen var at de spurte om å få følge meg et stykke av veien. Det viste seg å være et fantastisk par, Sebastian og Andreas, masse innsikt, masse jording, de bar sekken min, fikset staven min og spanderte lunsj på meg.

Dagen startet hardt, 550 høydemetre på 5 kilometer. Fint vær og masse frukter ble servert. Andreas var lege og sa at å spise bjørnebær, epler, druer etc. på veien var helt trygt. Jeg har jo passet sånn på, så jeg ikke skulle bli sendt hjem pga ditt eller datt. Jeg har jo ikke vært syk en dag. Bank i bordet.

En vakker dag, som ble helt annerledes enn det jeg hadde trodd, og sånn er det jo alltid, vi lager oss en forestilling av hvordan vi tror det vil bli og så ser dagen annerledes ut ved solnedgang.

De var tyske, hadde ferie og var takknemlige for å følge meg på min vandring.

De hadde tusen spørsmål og pussig nok var det helt okei, fordi spørsmålene kom fra hjertet.

Vi diskuterte masse klima, Greta Thunberg, politikk, buss kontra bil, tog kontra fly. Og masse dypere saker.

Jeg fikk bekreftet det jeg har følt:

«Jeg er i ferd meg å få en ny relasjon til naturen». Eller, jeg er tilbake der jeg slapp taket da jeg var liten. Jeg har løpt fra det en gang. Løpt fra fascinasjonen over alt det vakre. Som om noe annet var viktigere, som for eksempel å produsere mere fordi det aldri ble bra nok eller alltid prøve å nå noe, langt fremme. Noe annet enn nå.

Så jeg skal passe på at Roma ikke river meg i ørene, men bare er et sted hvor akkurat denne vandringen stanser.

Vandringen min er ingen ferie. Det er et dypdykk, det er en mellomstasjon, det er en øvelse i tilstedeværelse. Vandringen er å tåle de siste 5 kilometerne og kjenne på takknemlighet.

Innsikt: hver dag er en mulighet for nye gode møter.

Reklame

2 kommentarer om “152: Trento – Levico Terme

 1. Aage

  For en fantastisk hyggelig blogg du skrev i dag. Det er nok den mest positive du har skrevet hittil og som. Iser at du har det godt. Som jeg har skrevet før: Veien er full av mennesker som vil deg vel, og denne gangen har du tydelig vis gjort det rett, åpnet deg for to av disse gode menneskene. Jeg håper virkelig at du fortsetter slik, da vil du få mange gode opplevelser.

  Din relasjon til naturen er på en av resultatene av å bevege seg langsomt gjennom den over lengre tid. Det gjør at du hele tiden har god kontakt med den og har tid til å undre deg over alle de små detaljene du ser noe du går, selv om naturen rundt deg har vært storslagen de siste ukene. Viktigerer enn det er allikevel de gode møtene du har. De vil brenne seg inn i hukommelsen din for alltid. Vær åpen og ta imot dem. De to du møtte vil sikkert huske deg og være glade for at de fikk vandre med deg. Kanskje blir det det beste minnet fra deres vandring og at du på den måten har gleder dem.

  Denne kommentaren skriver jeg fra Zadar i Krotia hvor vi er på en ukes tur med 10 av mine logebrødre, alle med sine koner/damer. Alltid trivelig med gode venner i godt lag.

  Håper du kan åpne deg litt mere for de du møter, og på den måter kanskje spre litt glede. Ha en god vandring videre!

  Likt av 1 person

 2. Det har du skrevet før Aage :-)… At det var den mest hyggelige bloggen, så da begynner det å bli flere av de. 🙂

  Vel, tror ikke at jeg er den som skal åpne meg mere enn jeg gjør. Mulig du mener det annerledes, men et av min e issues er at jeg har vært for åpen. Bare denne bloggen viser det. Jeg har vært et åpent sår, en åpen bok, en åpen person, som har vært lett å «ta rotta på». Jeg skal lære meg å posjonere og gi der jeg får. Når jeg møter åpenhet, skal jeg gi. Ikke ved stengte dører.

  Hyggelig at dere er i Kroatia med logebrødrene. Dere er gode på nettverk. Hils fruen.

  Alt godt, Betty Xxx

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s