161: Monselice – Boara Pisani

 • 5. oktober 2019
 • Distanse: 19.0 km
 • Totalt: 3229.8 km
 • Tid brukt: 5:53
 • Innkvartering: Hotel Petrarca

Hvis det skal være noe poeng i denne bloggen for ettertid og for etterkommere som skal vandre til Roma, får jeg snakke mere om løypevalg tror jeg.

I dag hadde vi høytlesning fra Trondheim, fra boken til «vår venninne» som Bernt kaller henne, Synnøve Skåksrud. Fordi hun har gått foran og vist vei til Roma via sin reise, sin blogg, sin bok. Via Roma går i en krok akkurat her jeg er nå. Tar et foto fra mobilen, som viser Via Romea-veien akkurat her. Skulle gjerne fulgt den veien slavisk, fordi jeg har regnet dager til Roma, inkludert hviledager, via Via Romea, men det fantes ikke noe ledig overnatting inni der, og ikke faen om jeg går hele den veien rundt, som hadde blitt langt over 30. Synnøve gikk den og måtte gi seg på 30 km, da ville ikke hennes kropp mer, så hun tok taxi til Rovigo.

Derfor har jeg i dag gått min egen vei til Boara Pisani og i samråd med kontrollsenter et i Trondheim har vi igjen landet på en kort søndagstur i morgen. Planen var til Ferrara på 3 dager. Lange etapper, men pga vanskelig med overnatting blir alt snudd på hodet. Det forgår et sykkelløp og et billøp i helgen.

Jeg er glad for kort etappe i morgen for jeg er blitt litt forkjølet og føttene er rødglødende. Prøver å passe på meg selv. Blandingen av å lytte til kroppen og ha selvdisiplin nok til å stå ‘an av er en merkelig kombo. Det finnes ikke rom for syting, da har jeg tapt. Her gjelder det å holde fokus. Et blodslit, på rette siden.

Jeg vet, pga boken til Synnøve at mandagen består av 97 prosent asfalt, så kanskje Bernt får til å finne noen grusveier via flyfoto.

Mange av Synnøve «feiltrinn» slipper jeg å gjøre, fordi hun har vist vei. Og hun gjorde dette uten et kontrollsenter, hun involverte seg mere i pilegrimsfolket, det er mange veier til Rom. Og hun gjorde dette uten Via Romea-tracket/appen, det er helt utrolig, for merkingen er comme ci comme ca.

Det er bare å senke skuldrene og finne roen. Det er 6 uker igjen av denne reisen. Det er en norsk ferie, pluss seniluken. Det gjelder å nyte dagene og ikke bare komme frem. Det gjelder å avslutte sterkt.

Innsikt: Det gjelder å avslutte sterkt!

Reklame

4 kommentarer om “161: Monselice – Boara Pisani

 1. Inger Lise Bye

  God bedring og ta vare på dæ sjøl‼️Fort regna så er du hjemme i god tid før advent. Håper du kan hvile deg til neste år‼️ Husk c-vitaminer…

  Likt av 1 person

 2. Synnøve Skåksrud

  Hei igjen Betty. Så flott at du kan lære av mine feil. Det var ikke alltid så lett for meg heller å finne overnatting, men det ordnet seg alltid. Så hyggelig at du leser boken og at du og din Bernt kaller meg «vår venninne». I går ble jeg 68 år og har i det siste kjent kribling i kroppen etter å begi meg ut på en ny langvandring. Det er lov å drømme. Alt godt til deg. Klem

  Likt av 1 person

  1. Kjære Synnøve!

   Ja, det ordner seg alltid, men veivalg og avstand er litt styrt av det.

   Vi bruker booking. COM, kommer ikke fram av boken at du brukte det!?

   Apropo å vandre langt, så gikk det en kar, en Italiener fra Trondheim i mai, 82 år. Han har passert meg og er sikkert i Roma i disse dager. Utrolig at det går an, så kjør på!

   Klem tilbake….

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s