171: Fratta Terme – Cusercoli

 • 17. oktober 2019
 • Distanse: 18.3 km
 • Totalt: 3519.2 km
 • Tid brukt: 5:51
 • Innkvartering: Borgo dei Guidi

Da jeg våknet i dag, skjønte jeg at det er nå jobben begynner. Jeg er jo ganske så sikker på å komme meg til Roma, helt garantert er man jo aldri, men det er hvordan man tar det, som teller.

Så hva jeg tenker, hvor fort jeg går, hvor langt jeg går, hvor mye jeg er tilstede, er veldig viktige faktorer for at vandringen skal ha sin virkning og være en god opplevelse.

Så, hva jeg tenker er avhengig av hvor fri jeg er gammelt rask, gamle trossystemer, gamle innøvd tanker, kall det gjerne gamle sanger. Folk med alzheimer husker sanger de lærte på barneskolen: Alltid Freidig Når Du Går (en nydelig salme, by the way). Hjernen vil ha sine gamle mønstre.

Jeg gidder ikke å repetere gammelt rask, som underholdning heller, så jeg bare tror at du som leser forstår.

Jeg tok meg på tak og tok med yogaen i morges og bestemte meg for å ha en god dag. Det ble det. Det virker. Rart at jeg ennå blir overrasket over at å bestemme seg funker, men erfaringsmessig, så har jeg bestemt meg noen ganger, uten å ha bestemt meg ordentlig og da virker det ikke. Avgjørelser må taes fra essens, ikke fra løse tanker.

I dag var det en ung mann, ca 30 år, som ropte fra bilen sin. Han sa noe sånt som: Bravo! Du er på vandring. Fra hvor? Jeg ropte fra Norge. Han ropte tilbake: Bravo og der fikk jeg et slengkyss. Du går lettere etterpå liksom.

Så ville jeg slippe en bil over veien. Han smilte. Stoppet bilen gikk ut og spurte om jeg vandret langt. Jeg svarte fra Norge. Bravo! Bravo! Til Roma? Ja, jeg skal dit. Han gav meg en god klem og ønsket meg lykke på ferden. Jeg neiet og smilte og lo og vinket og ja, det hele.

Tredje mann kom kjørende etter meg. Han ropte Singora!, gikk ut av bilen. Han trodde jeg hadde mistet en svart lue. Han forklarte masse på italiensk. Jeg tok han i hånden og takket og neiet. Han snudde bilen og kjørte sin vei.

Skjønner ikke hvorfor jeg kan mistro mennesker sånn. Jeg har jo ikke møtt noen dårlige på min vandring. Jeg ser jo på TV en gang i blant og nyheter leverer ikke sånne historier akkurat. Men min erfaring er nå at verden er full av hjelpsomme fantastiske folk. Det kan fantasien ikke ta fra realiteten. Jeg vet jo at det skjer drit og lort overalt, men brorparten, det meste på jorden er fantastisk!

Der bannet jeg sikkert i kirken.

Jeg er kommet til et sted som produserer vin. Da jeg ankom, kunne de fortelle at middagen var fullbooket. De har sånn vin- og mat-smakingsprosjekt i etasjen under. Jeg er forært overetasjen, hvor de serverte meg utmerket pasta. Løp og hentet ny hvitvin, når jeg sa at den de gav meg ikke var tørr og fruktig nok i forhold til min smak. De har gitt meg tilgang til et kjøleskap fyllt opp av øl, brus, m. m. Jeg spurte om prisliste og neida, ta hva hjertet begjærer, For FREE. Synd jeg ikke drikker øl for tiden. Her kunne vi hatt en skikkelig fest.

Innsikt: åpenhet gir goder man ikke aner.

Reklame

4 kommentarer om “171: Fratta Terme – Cusercoli

 1. aage

  Nei Betty, du banner ikke i kirken. Verden er full av gode menneske, vi hører bare ikke så mye om dem. De er bare gode men gjør ikke så mye utav det. Det å være god er ikke noe de fleste ikke skryter av, de bare er det. Bare når godheten tilfaller deg merker du det. Jeg tror at hvis du vil oppleve de dårlige blant oss, må du som oftest oppsøke dem. (Har du ikke bil, er det liten sjanse for at du blir innblandet i en bilulykke, selv om det selvfølgelig kan skje en sjelden gang.)

  Nå har det gått lang tid siden jeg har kommentert, men jeg har fulgt deg daglig og gått med deg i tankene. Du skriver mye om det samme vi har opplevd tidligere, så minnene kommer stadig tilbake. Gode minner fra tidligere vandringer, og takk for det.

  Det tar jo noen uker enda, men plutselig er det slutt, og da kommer det til å bli et savn. Det er jo etter hvert blitt en vane, en god vane, disse stundene hvor jeg kan sette meg ned å lese om siste dags opplevelser. En dag får vi vel kanskje få høre at du forteller om de gode opplevelsene og det gleder vi oss til.

  Her er høsten kommet langt, så jeg lurer på hvordan det er hos deg, og hvordan det blir over Apenninene. Det kan vel kanskje begynne bli kaldt der. Jeg håper du får en fin fjelltur.

  Ha en god tur videre

  Likt av 1 person

 2. Aasne

  Hei igjen Betty! Håper du hadde en fin hviledag med god pleie av kropp og hår, sånt gjør som regel godt for både kropp og sjel.
  Ang det du skrev igår så bannet du ikke i kjerka nei, du bare konstanterte noe som er aldeles sant. De fleste man treffer på sin vei er gode, de vil godt og gjør godt, men man hører ikke så mye om det, man må erfare det selv, så forstår man!
  Ha en god dag og gode dager videre, ta vare på de gode opplevelsene og god vandring videre! Klem fra Aasne

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s