Julekalender 2020, Luke 2: Nært Deg

Den beste versjonen av Nært Deg er denne spooky versjonen, synes jeg, og som her er fremført med en gjeng fra Toten på Familien i Trondheim. Vi kalte oss bare Betty. Konserten var i 2010, en strevsom tid, etter mannefall i Betty Big Boom Band (2008). Forsøkte å bygge opp en ny gjeng. Folka gjorde det de kunne for å stå i ryggen og backe meg opp, men for å være helt ærlig, likte jeg bedre å spille i lag med folk som hadde eieforhold til alle låtene – til de som skapte låtene først – men likevel, det kom mye bra ut av Toten-oppholdet også.

I studiotiden til Svart Natt, tok Markus Klyve og jeg og bar et pumpeorgel/harmonium/salmesykkel ned i studioet på Nyhagen. Han stod i hovedrommet og jeg i sanger-rommet, så laget vi en versjon av Nært Deg, som ble gitt ut på albumet: Svart Natt. Det øste vi ut temperatur og toner. Skjærende og nedpå. Det ble nært nok, for å si det sånn. Har alltid likt ytterkanter 🙂

Konsert med Betty (gjengen fra Toten) i Drammen 2009

Nært Deg/Kan Eg Komme Nært Deg er en over 30 år gammel låt. Jeg skrev teksten, melodien er skrevet av Morten Hofstad, trompetisten i Betty Big Boom Band, forkortet: BBBB. Vi spilte den mye på slutten av 80 tallet og låten er med på albumet Full Pute, som så dagens lys i 1992, hvor Randi Lundemo avslutter låten med sin sopran.

Tok fram denne låten etter å ha lyttet på Blindskär/Evigferd av Stefan Sundstrøm og Likholmen, der har de gjort noe av det samme. Har samme effekt, låtene setter deg i en slags tilstand. Teksten skrev i jeg i forbindelse med at jeg våget å gå inn i et nært forhold, og det kan føles både rart og vondt og godt. Og dette intense var mitt ønske å finne fram og uttrykke i låten.

Likte godt å spille den med BBBB, men ikke med samme hell som med Markus sin versjon, slik jeg ser det i etterkant, men Ann-Lill Grendahl Elshaug som var kordame i BBBB, reddet låten med sin avslutning, dessverre har jeg ikke den innspilt i studio med henne, men et par versjoner fra live opptredener finnes. I kirke fungerte låten spesielt godt og denne versjonen er live med bbbb, som også ble kalt minibetty, dvs et lite antall musikere fra BBBB, på denne konserten het vi: Betty Lo-Fi Orchestra (BLFO) og laget også en EP kalt: Ut å Flyyy i samme slengen (jeg fremførte også Nært Deg sammen med bare Morten Hofstad i Maria-kirken i Bergen da min lillesøster giftet seg. Det var minnerikt, har dessverre ikke bilde eller opptak av dette).

8. mars-versjonen av Nært Deg. Antrekket mitt var tilpasset dagen og var et veddemål med en av gutta, etter brystkreftoperasjon og rekonstruering av nytt bryst måtte jeg gjøre det sånn. Det er ikke bare forbeholdt gutta å spille i bar overkropp, ikke sant?

Levd Liv-versjonen er en litt mer kantet versjon. Her med Thomas Henriksen på keyboard (forøvrig den beste kapellmesteren Levd Liv hadde) og Bjørn Røstad på sopransaksofon. Jeg får følelsen av at jeg forsøkte å få det nært, men fikk det ikke helt til. Men greit nok fyll i en julekonsert.

Dessuten er det ære å bli parodiert.
Betty Stjernen finnes på de fleste digitale kanaler, f.eks:
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s