Julekalender 2020, Luke 10: Tikk Takk

I dag har Bernt valgt dagens låt. Han driver jo å rydder i teksten og legger til lenker og sånn, så det skulle bare mangle at min aller største fan ikke skulle få velge en låt, det ble: Tikk Takk.

Jeg ville egentlig kalle den: Ta meg, lik meg, elsk meg, hold om meg, men ble snakket fra det. Kanskje like greit, men jeg har vært inne og forsøkt å endre det i etterkant, går ikke. Det kjedelige er at det er flere låter i Norge som heter Tikk Takk, men ingen: Ta meg, Lik meg, Elsk meg, Hold om meg, men jeg fikk nå skrevet det her da.

John Arvid tatt bildet til coveret og observante folk ser at det er et trafikkskilt med fartsgrense 50, er ihvertfall en påminnelse på at låten ble til det året jeg fylte femti.

Tikk Takk har blitt spilt en del i Nea Radio og Bernt liker låten. Når du har så få fans har du anledning til å nevne de alle hehe.

Tikk Takk har jeg laget tekst og sangmelodien på selv. Må liksom alltid forsvare dette, fordi alle vet jeg bare kan litt gitar, men jeg kan både noter og korder. Og siden Maria Mena kun synger inn på mobilen og kaller seg komponisten av låtene sine, er det sannelig rett at jeg også gjør det. Men æres den som æres skal, Jarl Ivar Andresen kledde opp låten og arrangerte den i sin fulle prakt. Jarl Ivar er en dyktig produsent og en stor musiker og artig å diskutere politikk med, selv om han stemmer Venstre. Dessverre lyktes jeg aldri å bli bandkamerat med han. Han har mange gode venner i andre prosjekter, som er underskuddsopplegg økonomisk, dessuten lever han av arbeidet i studio og forsørger en familie med inntekten. Så jeg gav meg selv Tikk Takk i bursdagsgave og betalte 8000 kroner for studioarbeidet og 3000 DK for miks og mastring.

Tikk Takk er pompøs og desperat i sitt uttrykk. Timeglasset renner ut for oss alle. «Du må bli voksen nå» en beskjed jeg har fått mye, eller:»du må bli noe annet enn det du er». Kan godt like å bli eldre, ansvarlig, moden og åpen, men ikke på den måten som jeg oppfatter forventes av meg, konform og likegyldig. Passer ikke til det. Jeg er for tykk til å presses ned i flaskehalsen og inn i flasken til de som er innenfor. Men jeg har lært meg å leve med meg selv, utenfor.

Tikk Takk er likevel et uttrykk for å ikke føle seg populær, ikke føle seg bra nok, fin nok, flink nok osv.

Andre verset er tatt med fra tiden min i jentebandet Norske Budeier: Store annonser osv …….. Har gitt meg støtte i 40 år.

Linjen: Lengselen etter livet kommer innenfra, oppstod i studio og den understreker min mening med hele teksten. Setningen løfter hele låten etter håret.

Du må bli voksen nå er også sagt av Alle Tiders Duster på 80-tallet i en av deres låter og måten Paul sang det på, har hengt igjen inni meg til dags dato. Prøvde å lage et bilde av konflikten mellom de indre og ytre kreftene. Synger om skammen som stanser enhver fri prosess i kroppen.

Prøvde å lage et bilde på konformitet, bli gammel og slutte å gjøre nye ting. Slutte å snakke med den du lever med og bare eksistere. Ser at det skjer med mange forhold. Gud forby det.

Du drikker øl
Jeg drikker vin.
Stillhet blir til taushet
Perler blir til svin.

På et tidspunkt i livet har vi alle et styremøte med vår egen indre stemme og et oppgjør med det ytre glansbildet og et møte med tomheten imellom, så er det opp til oss selv, hva vi tror på og går for.

Tikk Takk, Leve!

Betty Stjernen finnes på de fleste digitale kanaler, f.eks:
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s