Julekalender 2020, Luke 20: Å Være

Å Være er Norske Budeiers første låt på samleLP’en Ingenting For Norge. Jeg spilte gitar på den. Bass på Levende og trommer på Barn.

Ote og jeg gikk på hver vår videregående skole og vi møttes i friminuttene og viste hverandre tekster. Jeg husker ikke hva som var hennes tekster eller mine og derfor sier jeg at Ote skrev Å Være, best sånn. Ote var en fantastisk frontfigur og det var enkelt å være bandmedlem sammen, fordi vi var drevet av å skape. Vi laget Luppeklubben for å ha en egen scene og skaffe andre spillejobber. Hver linje i låten Å Være har en betydning og det kunne vært skrevet norsk stil om alle linjene. Utrolig bra hele greien.

Betty og Ote

Ingenting For Norge er en populær samleplate. Den ble dyr fordi et japansk punkband begynte å covre Religiøs Terror av Fader War. Jeg har gitt bort alle mine. En til en punker i Trondheim fordi han var kul med sønnen min, som trengte en normal støtte på skolen. De andre 3 eksemplarene jeg hadde har jeg forært sønnene mine, ikke sikkert de skjønner hvor stort noen av oss synes at platen er, men de kan jo selge den hvis de trenger pengene 🙂

Å Være er en av verdens korteste punkelåter og jeg ble invitert til Den Store Punkefesten i Hulen i Bergen for å fremføre denne med Teenage Kicks i 2010, ihvertfall 100 i salen. En ære.

Det låter slik:

Betty & Teenage Kicks. Hulen 2010.
Norske Budeier
Betty Stjernen finnes på de fleste digitale kanaler, f.eks:
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s