Hviledag på Hjerkinn

IMG_20210722_110551

Denne hviledagen var gull.


Ved frokostbordet satt pilegrimspresten Einar Vegge og vi fikk oss en god prat. Han velsignet vår tur og vi hans og jeg fikk gjengitt det som jeg opplever som det viktigste fra pilegrimsturens lærdom, nemlig den indre rikdomsfølelsen og takknemligheten.

Vi fulgte han et lite stykke avgårde, før vi fingikk litt oppover i høyden og så ned for et godt nakenbad i elven Folla.

I skrivende stund er det vindstille og 20 grader pluss og det er visst meldt like fint i morgen.

Siden det er 22. Juli og 10 år siden Utøya, må jeg legge til at det aldri taes reelle oppgjør med folks ubevisste aksept av rasisme og fascisme. Jeg er rasende på politikere som aksepterer «OSS og DEM»-retorikken. Det er masse av det på høyre siden i politikken og jeg håper de forsvinner fra styrestolen til høsten. Folk burde være mere sinte på den gryende fremmedfrykt.

Jeg skrev følgende kommentar på Bernt sin dagens status:

Da er det vel bare å ta av seg silkehanskene, tenne bål og røyke ut alle halvfascistiske meldinger som formerer seg som horer på kaninpiller over alt. Ta f. eks en episode i Dagsnytt 18, hvor en høyremann skulle svare på hva de papirløse menneskene i landet skulle gjøre hvis de ble alvorlig syk, for de har nemlig ingen rettigheter annet enn ved akutt sykdom, hvorpå svaret hans var at da måtte de dra dit de kom i fra (hvor de heller ikke får hjelp) . Det er OSS og DEM retorikkens høyborg. Slike uttalelser er også grobunn for all rasismen og fascismen. De kan si hva de vil, og de må gjerne si at jeg drar «rasismekortet», men det er det det er. De må si hva de vil, men de skal ikke stå uimotsagt. F.eks igjen, når Siv Jensen snakker om «snikislamisering.» Hun antyder at vi har noen indre fiender, på samme måte som nazistenes dolkestøtslegende i mellomkrigstiden. De finnes ikke annet sted enn i trange konservative og redde hoder.
Nei, det er på tide å trekke ned buksen på de i stedet for å spre uskyldige hjerte- og stearinlys-emojier.

Koser oss på ferie!

Innsikt: Hageseter er blitt et hellig sted.

IMG_20210722_133352
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s