Hageseter – Lesjaskog

P7230477

For en magisk dag.

Formen var meget bra etter 10 timer med søvn og lysten til å bevege seg ute i naturen var der tvert. Pakkingen gikk lekende lett og avskjeden med folk vi hadde startet dialoger med ble avsluttet.

Menn med trillevogner full av egen drit passerte oss jevnt og trutt. De bøyde hodene deres gjorde at vi kalte det «Walk of Shame», det er stygt å le altså, men det ser og høres passe rart ut. Skikkelig flyplasslyd langt oppe på vidden.

Startet dagen med 3 mil med grusvei, sol og åpne vidder. Har aldri opplevd maken. Godt tilrettelagt for syklister har det blitt.

Dombås var fylt med folk til randen. Ingen har munnbind lenger. Håper det går bra dette herre. Er spent på etter ferien. I dag tok yngste sønn vaksinen, så verden skal gå videre får vi tro, uten for mye hikke og problemer.

På Dombås spiste Bernt og jeg hvert vårt smørbrød, jeg et glass hvitvin og han en øl. Det er jo soleklart for lite og vi drakk for lite vann, selvsagt, så vi stoppet på Avdemsbue som Guri på Hageseter så vi måtte gjøre. Vi delte en liten pizza som het «Litt irritert». Jeg drakk en slags sprudlesaft med alkohol i (det ble kalt bringebærøl), som damen i kassen bedyret til Bernt at skulle passe til meg. Jeg fikk det ned, men noe fra barndommen gjør at akkurat saft med alkohol ikke fungerer for meg.

Det var 47 kilometer med sykkelsti fra Dombås og vi kastet oss i Lesjaskogsvatnet straks vi kom hit. Dehydrert, sulten og kokt i hodet av all varmen. Nå er teltet på plass og vi har spist en slags forrett, før Real Turmat til middag.

Vi bor litt i utkanten, litt for oss selv, som min naprapat sa til meg en gang: «du er noe for deg selv du Betty» Hvorpå jeg heldigvis husket svaret til Lystad/Mjøen i en sketsj «Nei, jeg er mest sammen med andre, det er bare noen ganger jeg er noe for meg selv.»

Men det vekker oppsikt å komme syklende, med alderen mellom 55 og 65, bo i telt, le høyt, spille musikk, henge opp klessnor. Det ser alltid ut som en sigøynerleir rundt oss. Så i dag valgte vi oss utenfor den lange promenaden av campingbiler etc.

Det er helt ufattelig bra vær og i morgen er det visst nok meldt like fint. Vi må vel snart ha brukt opp all karmen vår, for dette er for godt til å være sant.

Jeg drikker en halv flaske Cremant De Bourgogne (veldig god – rimelig) og kunne sikert tastet herifra til månen, men snart må vi spise og få lagt oss, så vi kan «gønne» på i morgen.

Innsikt: akseptere at andre synes at du er noe for deg selv, mens du selv forstår at du bare er en del av alt og alle.

IMG_20210723_110231
P7230483
IMG_20210723_115904
IMG_20210723_164839
IMG_20210723_202628
Reklame

2 kommentarer om “Hageseter – Lesjaskog

 1. Aage

  Sitter her i vår trygge hule og er litt misunnelig på en så flott tur, men tiden er dessverre gått fra oss. Kroppen aldres og balansen er nok ikke den samme som før. Vi får holde oss til bena og ta de etappene vi føler at vi klarer, og være glad for at vi kan nyte naturen på vår måte. Den dagen bena også svikter, blir tilværelsen mye fatigere,så vi får håpe at det tar lang tid før den dagen kommer. Det er fortsatt så mye uopplevd.som vi gjerne vil ha mrd oss.

  Ha en god og opplevelsesrik tur videre!

  Likt av 1 person

  1. Ja, livet har sine faser og det er vemodig med alt man skal gi slipp på. Heldigvis er gåformen deres bedre og viljen deres sterkere enn alle andre jeg kjenner. Slik er dere forbilledlig.

   Takker for hilsen.

   Xxx

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s