39: Tangen-Morskogen

 • 9. mai 2019
 • Tid brukt: 08:08
 • Distanse: 23.4
 • Totalt: 761.6 km
 • Vær: kaldt, mye regn
 • Regnskap:
  • Gårsdagens saldo: 134
  • Budsjett: 500
  • Utgifter:
   • Losji: 690 (hytte på Tangen)
   • Losji: 265 (Morskogen)
   • Kost: Kjøttekakemiddag med et glass vin 259 kroner på Bolleland Kro
   • DNT nøkkel 100 kroner
   • En kaffe og croissant 30 kroner
   • Tog 37 x 2 kroner
  • Ny saldo: -775

Det finnes 508 innbyggere på Tangen og to av de har gitt meg mer enn de aner dette siste døgnet. Yngve fortalte meg om Morskogen vokterbolig som utviklet seg til at Bernt kom på noe lurt i forhold til dagens veivalg. Derfor så sitter jeg i et varmt hus i Morskogen og er rimelig sengeklar.

Det startet med teltsoving. Våknet i natt og holdt på å fryse i hel (det ante meg), ringte den døgnåpne/helårsåpne resepsjonen og han stilte med nøkkel til hytte på flekken. Det var nok redningen for denne dagen her. Kom meg inn i varmet og ble tint opp, snakket med Bernt som planla at jeg skulle ta toget til Hamar og tilbake om morgenen. Jeg dro til Hamar og Hedemarken Turistforening og hentet nøkkel til DNT hytten.

Toget til Hamar gikk 09:30, så jeg skyndte meg om morgenen.
Frem og tilbake til Tangen, så startet jeg på etappen som har vært den våteste dagen i mitt liv (selv for en bergenser). Hadde en sånn dag til Ryphusan i fjor høst, men den var ikke så lang. Var også på Dum Dum Boys-konsert i sånt vær, men ingenting banker denne dagen. Sidevind fra Mjøsa og det regnet i et sett uten stans. Hadde glemt hvordan det er. Der har Trondheim en fordel. Det slutter ihvertfall å regne i et 5 minutt. Alt var bløtt og jeg var iskald, så jeg har tinet opp i dusjen.

Er veldig fornøyd med meg selv i dag. Fikk fokusert bra og gjort oppgaven. Har ikke ramlet inn i følelser eller mismot og da er energien kanalisert.

Glad jeg slapp å gå 3 mil i dag, det hadde blitt for drøyt. Dette er en perfekt løsning fordi det er et par mil til Eidsvoll.

Har kjent på takknemlighet for at selv om det er motstand, så ordner det seg. Takknemlig for å kunne vandre her. Wenche sendte bilde av nyoperert fot. Det er ikke gitt at man har helse til å bevege seg fritt. Bernt gikk med blodtrykksmåler siste døgnet og legen ville ikke at han skulle reise til Danmark og vandre med meg (som er planen fra 19. mai), hvis han ikke fikk en St. Olavs-sjekk før sommeren. det ordnet seg, han fikk time seint i mai. Jeg er så takknemlig for det.

Og så fikk jeg en hilsen fra søvneksperten Julia i dag. Minner meg på at det er godt å ha med ekstra luft på reisen.

Kom en kar joggende, som hadde ansvar for DNT hytten. Han hjalp meg å låse opp for nøkkelen var treig.

Innsikt: Takknemlig for alle som kommer min vei og bidrar til at reisen fungerer.

Reklame

En kommentar om “39: Tangen-Morskogen

 1. Tilbaketråkk: 190: Montefiascone – Poggino – Eg e' på vandring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s